• 瀏覽: 14,328
  • 回覆: 93
引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 08:10 AM 發表

咁都係既,原本都想試下支持一下本地網上零售,但5次都有不愉快經歷已經嚇怕咗我啦!
都唔係嫁,你唔去WIKI果D,又唔去BIGBIG SHOP!
去NIKE,ADIDAS,U記,BOSSINI,GORODANO,惠康,百佳,兇宅,百老會果D
果D零售店有支援嫁
依D做開咪好D囉

要簡都要簡D有做生意經驗咪唔洗一肚氣囉

引用:
原帖由 酷東 於 2020-5-27 08:55 AM 發表

都唔係嫁,你唔去WIKI果D,又唔去BIGBIG SHOP!
去NIKE,ADIDAS,U記,BOSSINI,GORODANO,惠康,百佳,兇宅,百老會果D
果D零售店有支援嫁
依D做開咪好D囉

要簡都要簡D有做生意經驗咪唔洗一肚氣囉 ...
今次受教了,都係幫襯返本地有實體店的比較好,big big shop免了。

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 09:13 AM 發表

今次受教了,都係幫襯返本地有實體店的比較好,big big shop免了。
佢地有攪網上生意嫁
你點會搵D初初做生意嫁呢?
緊係搵D幾10年生意EXP果D地方買啦
佢地受過教訓知點提供服務!
有哂EXP

回覆 引用 TOP

淘寶貨賣貴幾倍

日用品、電器不會幫襯佢,就算唔淘寶,不少FB/IG Shop都賣得平過佢(同品牌,不是山寨),係買本地自家製醬料同劇集figure/毛公仔先考慮用佢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2020-5-27 11:23 AM 發表

淘寶貨賣貴幾倍
仲有我哋係無得直接搵個間網店了解出貨情況,買咗唔出貨你都吹佢唔漲!

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 01:05 PM 發表

仲有我哋係無得直接搵個間網店了解出貨情況,買咗唔出貨你都吹佢唔漲!
咁呢個情況淘寶都經常有 最緊要退錢退足退得快

引用:
原帖由 sylim 於 2020-5-27 01:09 PM 發表

咁呢個情況淘寶都經常有 最緊要退錢退足退得快
我用咗幾年都係得一兩次,但我買嘢都幾百次,咁淘寶都算係咁。

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 01:11 PM 發表

我用咗幾年都係得一兩次,但我買嘢都幾百次,咁淘寶都算係咁。
BIGBIG SHOP D野係多人用
因為以前睇電視係跟D明星/有錢佬介紹!
D窮人鍾意學佢地
依家大台咪介紹D佢地用開GA比我地用,
其實好講名氣
D市民以前舊陣時追星,會學佢地食咩呀,點養身美顏呀
有咩產品係方便嫁,
因為某個範疇!窮人係唔會學識,用GA都係有錢人學識先
之後先介紹比我地

我覺得依家幾好,做得

親愛的客戶,

多謝閣下選用BigBig Shop服務。

因應本港防疫應變計劃的提升,您的訂單的派送服務有可能會受到影響,而未能於原訂預計取貨日期內取貨,我們會因應實際情況儘快安排配送,十分抱歉為您帶來不便。
如OK便利店取貨請等待我們的取貨通知,收到後請到OK便利店取貨; 如BBS送貨請等待我們的送貨通知

BigBig Shop
客戶服務部
Hotline: (852) 5700 0808
(EC)

疫情影響應該要暫停營業啦,唔好又想賺人哋錢又唔肯出貨咁老土先得架,重點係佢賣緊的貨不是團購或訂購,理應在合理時間出貨而不是等十幾天仍然沒有貨囉!

回覆 引用 TOP

唔準時出貨已經系死罪

以前冬蟲草冇人識的,係參加內地旅行團試到,
好似10蚊碗一忠湯
依家你冇幾千-1萬銀以上都飲唔到啦

BIGBIG SHOP正介紹依D野

引用:
原帖由 酷東 於 2020-5-27 04:21 PM 發表

BIGBIG SHOP D野係多人用
因為以前睇電視係跟D明星/有錢佬介紹!
D窮人鍾意學佢地
依家大台咪介紹D佢地用開GA比我地用,
其實好講名氣
D市民以前舊陣時追星,會學佢地食咩呀,點養身美顏呀
有咩產品係方便嫁,
因為某個範疇!窮人係唔會學識,用GA都係有錢人學識先
之後先介紹比我地

我覺得依家幾好,做得 ...
都係果句,頂得順好似我咁既購物體驗可盡管去幫襯,我只可說聲祝君好運,題外話跟人哋生活習慣去做只可作為參考,例如譚校長每天食幾粒橙就可以“年年二十五歲”,但如果我跟佢咁食就可能會得到糖尿病,所以要根據自己情況去做不要盲目跟隨。

引用:
原帖由 bexx15 於 2020-5-27 04:24 PM 發表

唔準時出貨已經系死罪
唔準時出貨加上佢哋既客戶服務幫佢公司倒米,一秒時間出到幾十字明顯是copy and paste,內容大概是如果等唔切可以cut單。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 04:26 PM 發表

都係果句,頂得順好似我咁既購物體驗可盡管去幫襯,我只可說聲祝君好運,題外話跟人哋生活習慣去做只可作為參考,例如譚校長每天食幾粒橙就可以“年年二十五歲”,但如果我跟佢咁食就可能會得到糖尿病,所以要根據自己情況去做不要盲目跟隨。 ...
我覺得電視宣傳得幾好,
好似氣炸蝸,我都唔識點用,點會去買呢
依家終於知道點操作,多左人去買
新野係要做宣傳的,等D人識用,唔係有鬼人買咩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]