• 瀏覽: 14,324
  • 回覆: 93
引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 10:10 PM 發表

將來既事我預計唔到,但我幫襯過5次都係中招,所以想話俾大家知要幫襯係無問題,只要唔好介意我開頭所講的事會機會發生就得,呢個咁既網購平台只可用"有今生無來世”....... ...
阿王基果間都有類似既投訴 買左唔出貨 我覺得香港做生意最失敗之處就係唔講信用

引用:
原帖由 sylim 於 2020-5-27 11:48 PM 發表

阿王基果間都有類似既投訴 買左唔出貨 我覺得香港做生意最失敗之處就係唔講信用
tvmall我都幫襯咗幾次,如果住樓真係唔錯架,佢哋真係會送貨上門,直到近年住村屋就差D,因為不會送貨到村屋,即使村口有停車位置都不送,要自行去分店拎都算啦,去到見個店員黑口黑面,用個白色大膠袋執好哂我果堆貨之後放在地上叫我去拎!還跟我講膠袋錢唔收啦,因為買得多嘢,我渣車去都有成本但唔會同佢講咁多,都係唔幫襯唔使煩啦!

在#1已經更新了,有圖有真相!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2020-5-27 05:41 PM 發表

無睇過唔緊要 其實呢套幾好睇 但重點係出公仔核突到死 有圖
https://scontent-iad3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/sh0.08/e35/c135.0.810.810a/s640x640/95463994_252421729238166_3564412315499681457_n.jpg?_nc_ht=scontent-iad3-1. ...
主要for劇迷。之前靚寶同阿肥公仔造型、色調尚可,今次堆公仔就真係核突咗。

如果真係有誠意就出hot toys級數的人物figure,屆時幾百元~千幾元都有人買。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-28 07:35 AM 發表

tvmall我都幫襯咗幾次,如果住樓真係唔錯架,佢哋真係會送貨上門,直到近年住村屋就差D,因為不會送貨到村屋,即使村口有停車位置都不送,要自行去分店拎都算啦,去到見個店員黑口黑面,用個白色大膠袋執好哂我果堆貨之後放在地上叫我去拎!還跟我講膠袋錢唔收啦,因為買得多嘢,我渣車去都有成本但唔會同佢講咁多,都係唔幫襯唔使煩啦! ...
住村屋係麻煩啲,就算私集也不是間間肯送,又會加雜費……自提方面,合作自提點的負責人也不是個個有禮,被黑面、呼喝的客也不少,避得幾多?

引用:
原帖由 潛入者 於 2020-5-28 09:20 AM 發表

住村屋係麻煩啲,就算私集也不是間間肯送,又會加雜費……自提方面,合作自提點的負責人也不是個個有禮,被黑面、呼喝的客也不少,避得幾多? ...
所以已經有固定的集運公司係for淘寶,百花應百客,唔合適自然會搵取代品!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 潛入者 於 2020-5-28 09:20 AM 發表

住村屋係麻煩啲,就算私集也不是間間肯送,又會加雜費……自提方面,合作自提點的負責人也不是個個有禮,被黑面、呼喝的客也不少,避得幾多? ...
還有,我幫襯tv mall時係去佢公司的自提點拎貨,唔似big shop去ok 便利店,咁樣係無得比較,tv mall 分店的老闆是黃生,直接是under港視。

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-28 09:36 AM 發表

還有,我幫襯tv mall時係去佢公司的自提點拎貨,唔似big shop去ok 便利店,咁樣係無得比較,tv mall 分店的老闆是黃生,直接是under港視。
對客來說旗下定外判分別不大,無非想被投訴的員工受到應有的處分,改善服務態度,可惜這類服務不周的零星投訴又幾可會受理,要同一人收到大量投訴、拍晒片、上東張、上埋消委會投訴,人事部才可能開刀吧……

引用:
原帖由 潛入者 於 2020-5-28 10:55 AM 發表

對客來說旗下定外判分別不大,無非想被投訴的員工受到應有的處分,改善服務態度,可惜這類服務不周的零星投訴又幾可會受理,要同一人收到大量投訴、拍晒片、上東張、上埋消委會投訴,人事部才可能開刀吧…… ...
咁都係既,現在只有等多d人看到呢個post, 希望佢哋唔好瀨嘢啦。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-27 10:10 PM 發表

將來既事我預計唔到,但我幫襯過5次都係中招,所以想話俾大家知要幫襯係無問題,只要唔好介意我開頭所講的事會機會發生就得,呢個咁既網購平台只可用"有今生無來世”....... ...
10 pot......

回覆 引用 TOP

已經把佢個big bxg shop垃圾Apps 移除,永不裝回,以免有不必要的廣告彈出來。

回覆 引用 TOP

洗唔洗呀...我就唔會DEL啦,
佢有廣告!咪當知多樣野,學多樣
或許岩用
唔會咁絕,斷哂來往
好多野,都有來有往,未必要去到斷交

引用:
原帖由 酷東 於 2020-5-29 12:44 PM 發表

或許岩用
唔會咁絕,斷哂來往
學嘢有很多方法和路徑既,正如唔幫襯淘寶都可以幫襯京東(我只是舉例而已)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酷東 於 2020-5-29 12:44 PM 發表

或許岩用
唔會咁絕,斷哂來往
對這間公司失去信心,我只係微不足道小客人一個,永不幫襯,以免拿屎上身!!!

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-29 05:06 PM 發表

對這間公司失去信心,我只係微不足道小客人一個,永不幫襯,以免拿屎上身!!!
你喜歡啦,不過有時話唔埋的
貨到你手,你就贏了
所有野,所有出貨時間一樣,貨未到手,都唔可以話準
貨到手,你咪贏囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]