• 瀏覽: 14,419
  • 回覆: 93
很正常的哦

引用:
原帖由 急焦忠湯圓 於 2020-6-12 05:24 PM 發表

很正常的哦
“正常”這兩字真的不適合係呢間網購平台

回覆 引用 TOP

big big shop 賣的東東超貴...

一模一樣, 同牌子東東, 全部貴20% 以上, 揾笨..

仲要發貨慢...香港--> 香港, 竟然要1 WEEK..

去開淘寶, 真係接受唔到, 由浙江去香港,都係5 日咋...

Le vent se lève, il faut tenter de vivre      [ Le Cimetière marin, Paul Valéry ]
引用:
原帖由 素食小魔女 於 2020-7-5 02:28 AM 發表

去開淘寶, 真係接受唔到, 由浙江去香港,都係5 日咋... ...
一星期出貨已經係算快啦,佢哋夠膽死話因為香港疫情關係影響出貨,期間在南韓買營養補充品都買咗兩次,兩日就到手,另外淘寶買嘢大致跟你情況一樣,正常。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-5-26 07:09 PM 發表

細心睇佢哋賣某些果仁零食和家居日用品是在淘寶有售添,價錢比淘寶高。
多謝分享

引用:
原帖由 天天進擊的寶寶 於 2020-7-6 02:39 PM 發表

多謝分享
唔使客氣,最緊要做精明的消費者

回覆 引用 TOP

Big Big Shop 沒有貨也照出售收錢,退款程序又耐,前後2個多月才退回,還未計等出貨的3星期,如果有大量客戶是這樣的話,他收的利息也不少,真懷疑這樣做以騙取利息收入。

引用:
原帖由 kevin.yu1980 於 2020-7-12 05:50 PM 發表

Big Big Shop 沒有貨也照出售收錢,退款程序又耐,前後2個多月才退回,還未計等出貨的3星期,如果有大量客戶是這樣的話,他收的利息也不少,真懷疑這樣做以騙取利息收入。 ...
咁就真係無話可說,要帶眼識“網店”。

回覆 引用 TOP

Tvb都好幫襯既,幫襯hktvmall咪仲正路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2020-7-5 02:28 AM 發表

去開淘寶, 真係接受唔到, 由浙江去香港,都係5 日咋... ...
玩開淘寶,京東

基本上本地網購冇得比

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中童半價 於 2020-6-10 05:55 PM 發表

遲20日先出貨是正常
買9月30號話送貨,到今天10月20號還未送貨,打電話去無人聽,留言無人覆,永遠也不會再系big big shop買野

引用:
原帖由 fb2b8478c3d035 於 2020-10-20 06:07 PM 發表

買9月30號話送貨,到今天10月20號還未送貨,打電話去無人聽,留言無人覆,永遠也不會再系big big shop買野
送上屋企?
好似送去OK快好多WO!
因為我網購第2間唔係BIGBIG,去HKTV魔,2日有貨,送合作門店拿貨
依D送上屋企好多投訴

回覆 引用 TOP

確實系豬一樣嘅平台

回覆 引用 TOP

淘寶仲耐啦,BIGBIG SHOP 1星期咪算快
依家淘寶司機要檢測,唔會快嫁啦
淘寶有D賣家唔做香港生意,係個賣網度話缺貨唔送
你真唔知定假唔知?

回覆 引用 TOP

早d睇到你個post就好啦😪
我落左3次單,3次都有問題

頭一次遲左少少,因為感謝祭可能太多單,連do姐都要係電視度say曬sorry,之後送左100 points比我用,就開始第二次落單。

第二次落單遲左3日。但3日我覺得可以接受。

之後見到用銀聯比錢即減50,就係我第三次落單,亦係火都黎嘅一次。

我11/30落單,預計12/11收貨。呢個期講真係幾耐下。點知都未算耐,我到12/26都仍未收到貨,期間不停咁催BBS但佢地只推落供應商度話未收到供應商送貨,果個live chat同cs講係廢嘅,講黎講去都係果幾句model answer😡我就唯有一直等,之後嘈到有個cs打比我(無錯,原來有電話打,電話係57000808),佢叫我等多兩日,話再睇下供應商會唔會送貨。

同時,我都直接搵左供應商,因為我見其他平台都有賣呢間供應商的貨,好奇想知點解BBS一直話佢地未送到貨。對方回應係佢地一直都有現貨,只不過係BBS拒絕比佢地d貨入倉,我真係R曬頭😤 係唔係我用左銀聯有50蚊優惠所以BBS一心只想取消我張單?Any肥,我已經等左足足一個月,而BBS亦都無回應我點解倉庫果邊唔比供應商d貨入倉。另外,BBS通知我張單已「被取消」,我再無其他選擇。

佢話取消我張單會用big big points退回,我唔肯,因為對呢間野已徹底失望,亦都唔想再比佢玩。但退款要搞4-8星期,而CS都答我,要到3月中再留意下退左款未。

由11/30落單到退款等到3月中,比佢玩我3個幾4個月,到時收唔收得返錢都係未知之數。我只想講一樣野,你一旦比左錢呢間野,之後想點投訴都係無用。一切等候發落。

各位繼續同BIG BIG SHOP呢個完全無系統嘅平台買野,自求多福吧!(無事我都係繼續去返HKTV mall算)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]