• 瀏覽: 45,928
  • 回覆: 23
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 ame3738 於 2020-5-29 10:33 PM 發表

竟然可以十年都無得調
上面有位人兄超越我了,十一年呀

熱賣及精選
引用:
原帖由 klhsiu 於 2020-5-30 09:33 AM 發表

際遇~
我嗰個唔係 pk位~位正位~因為入面有 eo野~aco野~ca野~oa野~workman野

地獄後就遇見天堂,祝福你
Admin, marketing, cs, it, accounting, secretarial, cooking, etc,btw學緊剪片😂

我到而家仲有新野學~咁挑戰潛能既位真係
夫復何求~😂 ...

引用:
原帖由 炎夏失控的腳指 於 2020-5-30 08:22 AM 發表

可能你幫到手吾放你走
現實係你老細驚嚟個唔知咩人,需知道呢個大千世界,咩嘢都有。

引用:
原帖由 X-Gen 於 2020-5-30 12:25 AM 發表

睇黎「6年一調」,如果CSB 唔再嚴格執行,只會變成形同虛設。
以我觀察,肯做正常果啲通常冇八九十十一年,都冇得走。超乎常人的,我見過一遞紙out一星期後就送走咗。

引用:
原帖由 sdtgsdg 於 2020-5-30 01:48 PM 發表

我想問aco頂祕書位,係計入邊個field,會唔會比起其他aco有更大的升職優勢
計落 奴才field。

引用:
原帖由 炎夏失控的腳指 於 2020-5-31 09:24 AM 發表

七年人士幾返生,😑
老人家話,唔好阻人發達,有報應架,我信架

引用:
原帖由 米高奧雲 於 2020-5-30 04:51 PM 發表

大老板有影響力有牙力,佢同人事部高層講聲話唔想換人,人地都要比面佢

總之,ACO調位係黑暗係極權,估唔到係會發生在香港呢度
小圈子玩意,識埋堆懂刷鞋嘅遊戲規則,六年一調,升職位,只係俾自己馬房啲馬而已。

引用:
原帖由 功夫茶 於 2020-10-16 04:39 PM 發表

由入職到依家, 十年了!
十年,人地都準備轉第三個位,或者入咗zone, 等升了。
俾老細左右hold,死拖爛拖,唔準走,我諗得一個原因,就係冇你唔掂。

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-10-16 05:59 PM 發表

十年,人地都準備轉第三個位,或者入咗zone, 等升了。
俾老細左右hold,死拖爛拖,唔準走,我諗得一個原因,就係冇你唔掂。
有啲太smart,或者肯做嘢嘅,邊度咁輕易放走,不斷拖住你到老細自己走,下一手老細嚟又話新要適應,又話唔俾走。三年又三年又三年,總之拖到冇得拖,十年 十一年,十二年都見過。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]