• 瀏覽: 45,612
  • 回覆: 283
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 klhsiu 於 2020-5-30 09:16 AM 發表

可能我年紀大先入職
me 2

我 RD 果日, 個 SCO/EO/SEO (我都唔記得咗) 先同我講, 入職後唔好咁快辭職, 原來真係一個 pk 位。

我問過所有 aco 同事, 無一個有此番話

haha

熱賣及精選
引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-30 09:29 AM 發表

me 2

我 RD 果日, 個 SCO/EO/SEO (我都唔記得咗) 先同我講, 入職後唔好咁快辭職, 原來真係一個 pk 位。

我問過所有 aco 同事, 無一個有此番話

haha
際遇~
我嗰個唔係 pk位~位正位~因為入面有 eo野~aco野~ca野~oa野~workman野

Admin, marketing, cs, it, accounting, secretarial, cooking, etc,btw學緊剪片😂

我到而家仲有新野學~咁挑戰潛能既位真係
夫復何求~😂

引用:
原帖由 klhsiu 於 2020-5-30 09:33 AM 發表

際遇~
我嗰個唔係 pk位~位正位~因為入面有 eo野~aco野~ca野~oa野~workman野

地獄後就遇見天堂,祝福你
Admin, marketing, cs, it, accounting, secretarial, cooking, etc,btw學緊剪片😂

夫復何求~😂 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏失控的腳指 於 2020-5-30 08:22 AM 發表

可能你幫到手吾放你走
現實係你老細驚嚟個唔知咩人,需知道呢個大千世界,咩嘢都有。

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-30 10:17 AM 發表

現實係你老細驚嚟個唔知咩人,需知道呢個大千世界,咩嘢都有。
用盡HOLD住你的辦法,依家唯一的做法,可能要寫信比CSB投訴,要搞大件事,上面收到信就問返有關部門,原來做漏左野,可能好快唔使半年會幫你郁位

最新我地係8年REPORT升職,你唔比人第7年郁第二個位,咁點可以做到8年兩個field工作經驗去升職?

不過6年強制調位呢一件事,應該都有排唔會落實未有定案,做成有D部門唔會跟足,攪到D新人8年/9年先去第2個位,甚至最極端係超過10年都未走到

引用:
原帖由 X-Gen 於 2020-5-30 12:25 AM 發表

睇黎「6年一調」,如果CSB 唔再嚴格執行,只會變成形同虛設。
以我觀察,肯做正常果啲通常冇八九十十一年,都冇得走。超乎常人的,我見過一遞紙out一星期後就送走咗。

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-30 10:29 AM 發表

以我觀察,肯做正常果啲通常冇八九十十一年,都冇得走。超乎常人的,我見過一遞紙out一星期後就送走咗。
通常極品最快送走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 klhsiu 於 2020-5-30 09:33 AM 發表

際遇~

夫復何求~😂 ...
無 A 都即走

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-30 11:01 AM 發表

無 A 都即走
冇 A真係睬佢😂

引用:
原帖由 米高奧雲 於 2020-5-30 10:26 AM 發表

用盡HOLD住你的辦法,依家唯一的做法,可能要寫信比CSB投訴,要搞大件事,上面收到信就問返有關部門,原來做漏左野,可能好快唔使半年會幫你郁位

最新我地係8年REPORT升職,你唔比人第7年郁第二個位,咁點可以做到8年兩個field工作經驗去升職?

不過6年強制調位呢一件事,應該都有排唔會落實未有定案,做成有D部門唔會跟足,攪到D新人8年/9年先去第2個位,甚至最極端係超過10 ...
有人好想走

有人年年申請留底唔走

haha

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 klhsiu 於 2020-5-30 11:03 AM 發表

冇 A真係睬佢😂
所以一走如果斷 A

都唔知是福是禍 ...

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-30 11:07 AM 發表

所以一走如果斷 A

都唔知是福是禍 ...
都係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-30 09:20 AM 發表

6年幾

我前面仲有成村人等緊

全港 aco 好似有成 2, 3千等緊調職
你有冇揀區先?

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-29 07:56 PM 發表

正常唔會同你交代

成千人以上等緊

個個打去問邊, 答得幾多

一定官腔答你

等吓啦
雖然係咁講 但態度咁不可一世真係好令人費解
我遇過既愈低級就愈無禮貌愈惡死

如果跟自己部門內部調職,有時會跟足年資進行調職,可以只給兩、三星期通知,就要調職。

My photo album:
http://www.fotop.net/stanton
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]