• 瀏覽: 45,780
  • 回覆: 283
  • 追帖: 4
想問如果就快調走, EO會否知我調去邊? 問佢知唔知. 如果佢唔想我走會否又HOLD我(但我已夠六年一週), 如果出POSTING前, 是否EO可以HOLD我, 但出左就無得唔走?

熱賣及精選
其實上司可要求以一換一

如果上面無人派嚟

你就無得走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心幼稚的主席 於 2020-5-26 09:10 PM 發表

想問如果就快調走, EO會否知我調去邊? 問佢知唔知. 如果佢唔想我走會否又HOLD我(但我已夠六年一週), 如果出POSTING前, 是否EO可以HOLD我, 但出左就無得唔走? ...
我坐咗起度十年都冇人理,仲係第一個posting嘅秘書位呢。眼見同期入嚟嘅五年左近就調咗career posting位,出年就升得。只怪CSB 唔監督下面部門做嘢,由得佢地造就自己嘅心水馬囉。

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-28 06:23 PM 發表

我坐咗起度十年都冇人理,仲係第一個posting嘅秘書位呢。眼見同期入嚟嘅五年左近就調咗career posting位,出年就升得。只怪CSB 唔監督下面部門做嘢,由得佢地造就自己嘅心水馬囉。 ...
証明你幫到上司

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-28 06:23 PM 發表

我坐咗起度十年都冇人理,仲係第一個posting嘅秘書位呢。眼見同期入嚟嘅五年左近就調咗career posting位,出年就升得。只怪CSB 唔監督下面部門做嘢,由得佢地造就自己嘅心水馬囉。 ...
你係ACO頂秘書?

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-28 08:46 PM 發表

証明你幫到上司
我係ACO嚟咋,咁阻我前程

引用:
原帖由 Dorisa 於 2020-5-28 09:13 PM 發表

你係ACO頂秘書?
係呀,一做就十年,問PR,話都未知我幾時有得調,點解喎

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-28 10:37 PM 發表

我識2個 aco

第2個 posting 就係做秘書

跟住就升咗 co

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-28 10:42 PM 發表

係呀,一做就十年,問PR,話都未知我幾時有得調,點解喎
自己有無打紙走?

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-5-28 10:56 PM 發表

自己有無打紙走?
內外都有申請

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-28 11:20 PM 發表

內外都有申請
你揀了那區?

引用:
原帖由 炎夏失控的腳指 於 2020-5-29 08:00 AM 發表

你揀了那區?
揀了九龍西,已排了五年隊,奈何CSB 完全冇動靜,想via PR 打聽排成點, 唔so 我,究竟有冇師兄師姐知道今年out 處理到第幾年,我感覺自己被遺忘咗咁

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-29 10:13 AM 發表

揀了九龍西,已排了五年隊,奈何CSB 完全冇動靜,想via PR 打聽排成點, 唔so 我,究竟有冇師兄師姐知道今年out 處理到第幾年,我感覺自己被遺忘咗咁 ...
咁你沒有打去GM了解一下, 點解你成10年都未有得走?係你上司HOLD你或是無位調到?

引用:
原帖由 核心幼稚的主席 於 2020-5-29 02:05 PM 發表

咁你沒有打去GM了解一下, 點解你成10年都未有得走?係你上司HOLD你或是無位調到?
兩年前打過去CSB, 電話簿揾的,唔好彩剛遇著一個發老脾中的女子,佢同我講,幾時調位唔係你可以問嘅事,之後我就冇再打去,轉而問自己部門PR, 但個SEO 冇講個句真心話

引用:
原帖由 雨中來了留言 於 2020-5-28 10:37 PM 發表

咁十年都未入到zone, 唔想升的話,秘書位都唔錯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]