• 瀏覽: 8,867
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
淘佬啲水龍頭又靚仔又平,點解仲要買德國野?
會唔會有鉛?

熱賣及精選
引用:
原帖由 FirZ 於 2020-5-29 09:02 PM 發表

會唔會有鉛?
放心,多數有。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
用個好啲嘅過濾就應該冇問題嘅

回覆 引用 TOP

始終係德國果 d 控制冷熱水混合時得心應手, 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-5-29 09:19 PM 發表

放心,多數有。
咁即係好野啦

回覆 引用 TOP

祖國咁多人用
無事既
有事死哂啦

引用:
原帖由 惰性廢料 於 2020-5-29 10:21 PM 發表

祖國咁多人用
無事既
有事死哂啦
咁就唔會死嘅
只係半生不死

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-5-29 10:23 PM 發表

咁就唔會死嘅
只係半生不死
不死咪仲好🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FirZ 於 2020-5-29 09:02 PM 發表

會唔會有鉛?
淘佬既水龍頭,看看是否大牌子,否則個質量難有保証,還有最關健個龍頭既陶瓷閥芯耐用性不高,好快會漏水。而外國或德國牌子,在質數上和陶瓷閥芯既耐用度都較有保証!

睇個價錢相差有幾大,唔太多咪買德國野囉。

回覆 引用 TOP

食落肚嘅水,廚房我係亞馬遜買歐洲製造嘅龍頭

廁所龍頭我全部都係用淘寶國產大牌子,最好係話用德國制芯

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-5-29 10:23 PM 發表

咁就唔會死嘅
只係半生不死
咁其實仲慘過死

回覆 引用 TOP

用過幾個淘佬水龍頭,買國內名牌,貴過香港買,標的平的,又天貓又防係標籤,結果都係假貨。二線貨都有平,一般係用國産山寨陶瓷蕊,水燥音大,快漏水。
現時大陸多咗不銹鋼水龍頭,用緊兩個,二年多,好用冇問題,外觀重易打理過銅鍍鉻水龍頭。

用左香港牌大陸做delong帝朗十幾年,無問題。
之前,香港有鉛水問題,區議員免費驗鉛水和其他有害物質。
我攞左我廚房水sample去驗,結果是無問題。

引用:
原帖由 吾得閒打機 於 2020-5-30 12:09 PM 發表

用過幾個淘佬水龍頭,買國內名牌,貴過香港買,標的平的,又天貓又防係標籤,結果都係假貨。二線貨都有平,一般係用國産山寨陶瓷蕊,水燥音大,快漏水。
現時大陸多咗不銹鋼水龍頭,用緊兩個,二年多,好用冇問題,外觀重易打理過銅鍍鉻水龍頭。 ...
天貓唔係保證真貨嘅咩?可以退貨嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]