• 瀏覽: 1,782
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
例如有個客想買product, 係咁叫你平俾佢…死纏爛打…唔係平少少,係要平好多果隻…
或者明明唔係食肆,次次黎都問你拎杯熱水…(一來很不環保用紙杯,二來現在疫情,真的不想有客人除口罩)

熱賣及精選
引用:
原帖由 dlcclk. 於 2020-5-29 11:53 PM 發表

UP乜
唔明唔緊要,最想問係當d客人有d好無理既要求時,應該點做?! 點樣可以唔俾人死纏爛打?!

回覆 引用 TOP

先諗清楚係人客無理定係自己無理..

引用:
原帖由 全面封鎖 於 2020-6-1 08:44 AM 發表

先諗清楚係人客無理定係自己無理..
客人哩,只係俾麥記價錢想要半島服務。

回覆 引用 TOP

自己生意的話,唔減價就唔減價。直接拒絕供應熱水。態度好笑笑口咁拒絕就可以了。
打工的話,按公司規定吧

囉杯水就叫無理, 唔好撈呀笨

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-6-1 10:49 AM 發表

囉杯水就叫無理, 唔好撈呀笨
你去買衫會叫人俾杯水架咩?!你去物流取貨,又會問人拎水飲?! 最重要係真的很不環保! 點解要刻意傷害地救,明明係可以避免的浪費…

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-6-1 10:53 AM 發表

你去買衫會叫人俾杯水架咩?!你去物流取貨,又會問人拎水飲?! 最重要係真的很不環保! 點解要刻意傷害地救,明明係可以避免的浪費…
黑衫打爛晒D野又唔見你話唔環保

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-6-1 11:09 AM 發表

黑衫打爛晒D野又唔見你話唔環保
我唔講政治,講返客人! 實有d貪得無厭既客人,得寸進尺,本人想知對應之策…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-6-1 10:53 AM 發表

而家嘅紙杯可以迴圈再造,無需擔心環保問題,至於客人無理取鬧方面,你做咗你應該做嘅,或者你已經回復可行,無需得罪佢,只需要藉故行開做自己野,呢度客人好多時會自然冇癮而走,表面到你好忙而非冇禮貌,萬試萬靈!

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-6-1 10:53 發表

上綱上線啦有D,刻意傷害地球?如果咁諗應該叫廠商冇出紙杯,叫政府立例禁用紙杯,發泡膠飯盒,膠袋禁用冷氣,等等有損地球生態之事。大熱天時乞杯水飲下竟然可以扯到去愛護地球咁遠嘅?依家D人真係好嘢,口材了得

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-6-1 02:09 PM 發表

上綱上線啦有D,刻意傷害地球?如果咁諗應該叫廠商冇出紙杯,叫政府立例禁用紙杯,發泡膠飯盒,膠袋禁用冷氣,等等有損地球生態之事。大熱天時乞杯水飲下竟然可以扯到去愛護地球咁遠嘅?依家D人真係好嘢,口材了得 ...
不是解喝,佢要既係熱水。有d情況必須用紙杯,我control唔到,但這種情況下既紙杯絕對是多餘出來的垃圾(只要佢自己帶水樽出街)…

引用:
原帖由 bb38 於 2020-6-1 01:57 PM 發表

而家嘅紙杯可以迴圈再造,無需擔心環保問題,至於客人無理取鬧方面,你做咗你應該做嘅,或者你已經回復可行,無需得罪佢,只需要藉故行開做自己野,呢度客人好多時會自然冇癮而走,表面到你好忙而非冇禮貌,萬試萬靈! ...
其他人都錯重點…謝謝你既回覆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-5-29 11:50 PM 發表

例如有個客想買product, 係咁叫你平俾佢…死纏爛打…唔係平少少,係要平好多果隻…
或者明明唔係食肆,次次黎都問你拎杯熱水…(一來很不環保用紙杯,二來現在疫情,真的不想有客人除口罩) ...
冇架,你講到明冇得平佢都死lur,你都係要陪佢曬時間不斷答返佢平唔到

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]