• 瀏覽: 14,941
  • 回覆: 105
  • 追帖: 2
我無理解錯係考 4 首歌就算?我 10 月考琴,咁我而家未要練多一首同級程度既歌?有無人知 confirm 左未?

如果係又唔錯,可以避開我最怕既 sight reading。如果揀 Pathetique 2nd 算唔算 8 級程度?好彩上年練左好多 8 級歌。

https://hk.abrsm.org/en/about-us/news/articles/?abrsm[newsId]=88283

ABRSM Website 話英國八月先試搞,其他地方之後才試辦。香港未咁快卦?

Deteriorated quality assurance, disqualified standard , hope this is just a temporary policy

引用:
原帖由 symphonicdance 於 2020-5-30 10:19 AM 發表

ABRSM Website 話英國八月先試搞,其他地方之後才試辦。香港未咁快卦?
佢話 later in 2020, 咁講本年任何時間都可以,但肯定會係今年內。好想知今年 8 月考的安排。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tgk103 於 2020-5-30 10:46 AM 發表

Deteriorated quality assurance, disqualified standard , hope this is just a temporary policy
應該都係臨時安排,我估行一年。

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-5-30 11:58 AM 發表

應該都係臨時安排,我估行一年。

回覆 引用 TOP

Seems to be a new long term policy, to my understanding, hope this is not true

引用:
原帖由 tgk103 於 2020-5-30 01:22 PM 發表

Seems to be a new long term policy, to my understanding, hope this is not true
我自己認為正如入境限制一樣,都係疫情底下先會推行既 policy, long term support for this situation and background.

回覆 引用 TOP

路過。。我都係將要考試,報咗10/11月,都有睇呢篇update...
心裡有點不安,希望英國嗰邊盡快決定點考法,等考生們適應一下
考試的朋友,加油💪🏻

回覆 引用 TOP

係咪即係考4首歌,唔駛考aural, scales,sight reading?

引用:
原帖由 車站藍色妹頭 於 2020-6-7 11:52 PM 發表

係咪即係考4首歌,唔駛考aural, scales,sight reading?
Yes, 而且仲係錄音, 吾係real time assess

回覆 引用 TOP

總覺得難度更高,成本更高。。。

回覆 引用 TOP

佢話要without a break,我諗係一段過錄音,如果4首都要完美都真係好高難度。雖然唔使考Aural,不過始終成個考試模式改晒,好似我上年考ARSM咁。我以前GCSE Music都要交錄音,不過只係兩首,都用咗個半鐘先滿意 (有把握攞滿分)。

回覆 引用 TOP

日日都睇update...暫時見到outside uk可能會roll out remote exam (錄影) from oct 2020...
似乎長遠都想咁run落去
唔知有無2選1咁呢。。
(如果理解錯誤請補充及討論🙏🏻,我都係quick look)

引用:
原帖由 bbu_bbu 於 2020-6-11 09:32 PM 發表

日日都睇update...暫時見到outside uk可能會roll out remote exam (錄影) from oct 2020...
似乎長遠都想咁run落去
唔知有無2選1咁呢。。
(如果理解錯誤請補充及討論🙏🏻,我都係quick look) ...
睇黎真係 10 月開始就 remote exam. 但我估 8 月開始考果 d 都會 reschedule 到十月或之後,一齊用遙距方式考,因為今年 4 月果 d 好似都未考。我做定心理準備十月個試會 delay.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]