• 瀏覽: 3,062
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1

琴晚已經闇D闇D,密謀食呢間

離我屋企四十幾公里,位於上海寶山區,我住青浦要𨍭三次車,100分鐘先去到

隔涉到呢,馬路會有火車,有啲似元朗

終於搵到,鋪細細,不過爆哂棚
我一個人,被安排到D邊僵位置坐

佢地主打順德菜,河鮮,碌鵝,同蒸雞

我嗌咗兩樣主打菜,冇骨魚同蒸雞
刀章果然勁!

先食蒸雞,滑,有雞味,怪不得人地話大陸做雞係最掂

魚有兩食,清湯同麻辣
梗係清湯正啦,一條骨都冇,夠滑,連D魚皮重正

閉路電視重直播佢哋劏魚過程

碌鵝同其他留番下次先試
最衰佢咁Q遠,真係想個個月嚟一次

熱賣及精選
刀工犀利

寶山區係咪近遊輪碼頭果邊?如果係嘅話又真係好遠,我響市中心搭的士去都大半個鐘,不過見到啲食物咁正都值得去嘅

正宗順德菜入

師兄又食好野。但點解次次都一支冷咁靜局?搵埋啲同事一齊去食多幾樣呀嘛。

順德菜?小弟未見過,好食嗎?

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-5-30 01:43 PM 發表

琴晚已經闇D闇D,密謀食呢間

離我屋企四十幾公里,位於上海寶山區,我住青浦要𨍭三次車,100分鐘先去到

隔涉到呢,馬路會有火車,有啲似元朗

終於搵到,鋪細細,不過爆哂棚
我一個人,被安排到D邊僵位置坐

佢地主打順德菜,河鮮,碌鵝,同蒸雞

我嗌咗兩樣主打菜,冇骨魚同蒸雞
刀章果然勁!

...
師兄成日食好野,100分鐘就話遠,難為我地1000公里

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

我在u tube 睇"味道”順德果集都有介紹過咁樣食魚!幾特別! 好想食雞和魚!\(^o^)/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doraamo 於 2020-5-30 02:22 PM 發表

寶山區係咪近遊輪碼頭果邊?如果係嘅話又真係好遠,我響市中心搭的士去都大半個鐘,不過見到啲食物咁正都值得去嘅
唔知道近唔近碼頭,反正好遠

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2020-5-30 02:39 PM 發表

順德菜?小弟未見過,好食嗎?
堅好食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2020-5-30 02:33 PM 發表

師兄又食好野。但點解次次都一支冷咁靜局?搵埋啲同事一齊去食多幾樣呀嘛。
一個人咪幾好咯!反正我好enjoy
我唔主動約人,但人哋約我通常會應機
約人我通常喺weekday,我得閒啫,唔好阻住人家庭樂至得㗎⋯⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-5-30 03:45 PM 發表

一個人咪幾好咯!反正我好enjoy
我唔主動約人,但人哋約我通常會應機
約人我通常喺weekday,我得閒啫,唔好阻住人家庭樂至得㗎⋯⋯
你又有道理。我以前上廠無人約時,都會四圍探下險。

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2020-5-30 03:47 PM 發表

你又有道理。我以前上廠無人約時,都會四圍探下險。
探險揾嘢食,其樂無窮⋯

回覆 引用 TOP

好吸引

回覆 引用 TOP

巧特別

回覆 引用 TOP

主題標籤 #麻辣
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]