• 瀏覽: 2,237
  • 回覆: 15
意大利名宿岩布仙尼喺5月29日度過43歲生日,佢拎住蛋糕同家人合照放上社交網,最大亮點係佢竟然Hashtag咗Happy Birthday to Me,似乎仲未忘記16年前喺亞視唱生日歌嘅陰影。

岩布仙尼喺社交網上話囝囝Alessandro剛出世,跟住係自己生日,感覺太美妙。有眼利球迷發現佢加上#happybirthdaytome,亦有香港球迷留言贈興,祝佢同亞視都生日快樂。

2004年5月29日嘅亞洲電視台慶晚宴,電視台請到當時訪港嘅AC米蘭球員出席,期間主持朱慧珊行去訪問球員,行到岩布仙尼身邊,話佢同亞視都係同一日誕生,要佢唱番首生日歌慶祝一下。

結果出現岩布仙尼自己唱生日歌「Happy Birthday to Me」經典一幕,時至今日都令人尷尬到唔敢睇。

16年之後,仍然有好多球迷記得呢一幕,幾乎每逢岩布仙尼生日,都有人喺佢社交網Hashtag番Happy Birthday to Me,就好似亞視永遠都存在。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200530/bkn-20200530151045426-0530_00882_001.html

又生日啦 🤣

熱賣及精選
其實因為依件事佢永遠都被香港球迷記得,好過寂寇無名,其實都係一件好事,同埋依單野都唔知有幾7,笑吓就得,但香港傻仔總是很認真

永遠的陰影

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kuochung 於 2020-5-30 04:47 PM 發表

其實因為依件事佢永遠都被香港球迷記得,好過寂寇無名,其實都係一件好事,同埋依單野都唔知有幾7,笑吓就得,但香港傻仔總是很認真 ...
寂寂無名? 人地生日哥係甲丙米蘭名宿,點寂寂無名?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-5-30 04:50 PM 發表

ok 你啱,我唔阻你慢慢J  我J番派路同施多夫算了

回覆 引用 TOP

哈哈,生日快樂

回覆 引用 TOP

所有事跟足一世

回覆 引用 TOP

以前玩cm, 岩布打中場拍加度素好勁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020/5/30 16:27 發表

意大利名宿岩布仙尼喺5月29日度過43歲生日,佢拎住蛋糕同家人合照放上社交網,最大亮點係佢竟然Hashtag咗Happy Birthday to Me,似乎仲未忘記16年前喺亞視唱生日歌嘅陰影。

岩布仙尼喺社交網上話囝囝Alessandro剛出世,跟住係自己生日,感覺太美妙。有眼利球迷發現佢加上#happybirthdaytome,亦有香港球迷留言贈興,祝佢同亞視都生日快樂。

2004 ...
其實到底有幾尷尬?

當命運的齒輪開始轉動之時, 任誰也阻止不了

我已經沒有了清晰的頭腦, 現在的我不過是一個腦殘

我是一條廢中

寂寞難逃, 想有個人陪
引用:
原帖由 kuochung 於 2020-5-30 04:47 PM 發表

其實因為依件事佢永遠都被香港球迷記得,好過寂寇無名,其實都係一件好事,同埋依單野都唔知有幾7,笑吓就得,但香港傻仔總是很認真 ...

不過一定唔係寂寂無名
係嗰啲唔起眼但跑極都有

回覆 引用 TOP

當年岩布 頭搥幾有威脅架

回覆 引用 TOP

佢好似唱左首歌之後事業一帆風順。仲做埋隊長

回覆 引用 TOP

雖然件事有D尷尬,不過都過去左啦,再講對佢自己本身同 fans都係一個回憶,到今日想起只係令大家笑下又有D野講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 命運的齒輪 於 2020-5-30 06:53 PM 發表

其實到底有幾尷尬?
d傻仔同失敗人士就係鍾意將一樣好小什至係其實無咩野的小事發到好似世界大事咁,從以獲得一刻成功感,當中特別多黃人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-5-30 04:50 PM 發表

名宿? 佢唔算好波,比較平庸個種

回覆 引用 TOP

主題標籤 #生日
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]