• 瀏覽: 13,688
  • 回覆: 179
  • 追帖: 2
本主題由 nc99999 於 2020-6-24 03:36 PM 移動
都唔合法,應該有罪吧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 影子小姐 於 2020-5-31 11:18 PM 發表

我地點可以靠聖經做人,你自己先至係自己既主宰,只要係真心,我覺得冇問題
咁如果你既丈夫有第三者,之後叫你接受埋呢個女人,你願意嗎?

引用:
原帖由 mickeychan007 於 2020-6-1 12:55 AM 發表

咁如果你同另外一個女子分享一個丈夫,你願意嗎?
如果我鍾意果個男人,我願意分

違反一夫一妻制香港法律
當然有罪

tc

回覆 引用 TOP

聖經舊約D男人好多都多過一個老婆。

xyz_666
引用:
原帖由 影子小姐 於 2020-6-1 01:00 AM 發表

如果我鍾意果個男人,我願意分
影子小姐

比一句statement你諗一諗,感受一下

其實影子小姐係好寶貴,仍然係一個可愛既女子,或者佢曾經做過好多野,但佢依然值得一個願意一生一世只愛佢一個既男人

你真係可以...
試下當有幅圖畫,感受下呢個畫面
(希望唔好罵7我,你想催眠我咩?)

你諗完有咩感覺?

其實我係想話,唔係對錯既問題
係...
You deserve much much much better than being the other woman!!!

你懂我的意思嗎?

引用:
原帖由 xyz_666 於 2020-6-1 01:13 AM 發表

聖經舊約D男人好多都多過一個老婆。
岩呀
所以神係舊約到曾經滅世
當然涉及好多罪啦,呢樣係其中一樣

引用:
原帖由 mickeychan007 於 2020-6-1 01:30 AM 發表

影子小姐

比一句statement你諗一諗,感受一下

其實影子小姐係好寶貴,仍然係一個可愛既女子,或者佢曾經做過好多野,但佢依然值得一個願意一生一世只愛佢一個既男人

你真係可以...
試下當有幅圖畫,感受下呢個畫面
(希望唔好罵7我,你想催眠我咩?)

你諗完有咩感覺?

其實我係想話,唔係對錯既問題
係...
You deserve much much much better tha ...
好多謝你

回覆 引用 TOP

你叫兩個人做阿媽得吾得
即是你老竇有兩個老婆

人怕出名豬怕肥

回覆 引用 TOP

呢D問題應該先問自己,如果自己唔想老婆出軌⋯⋯吟自己有無出軌,你想老婆愛你⋯⋯吟你有無愛你老婆?

回覆 引用 TOP

我係一個廢物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 望見橙色的希望 於 2020-5-31 11:06 PM 發表

聖經有無講過可唔可以?
聖經好多人都有幾個老婆.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 望見橙色的希望 於 2020-5-31 10:41 PM 發表

即係不是罪啦?
有錢人開個車門都畀壹仟tips邊係錢嚟㗎!罪唔罪睇道德修為。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 影子小姐 於 2020-5-31 10:27 PM 發表

咁有兩個老公係咪罪丫
點解人唔可以同時鍾意兩個人
人係有感情既動物
我個心同時鍾意兩個愛我既人
點解唔可以喎
你可以

回覆 引用 TOP

樓主:
你識開帖,但係後生On9九天馬行空唔識又唔知講乜。
1.身在香港,經合法註冊為夫妻者叫老婆(wife).法律只許壹個。
2.你標題: 有兩個老婆是罪嗎?,根本唔成立,又何來罪。
3.講及宗敎信仰,以耶敎為例,就算有婚外情人都係違敎而成罪。
4.人類生活及觀念,有宗教信仰同無係兩大類分別。宗敎信仰
亦有分多種。因此形成唔同思想及標準,所以不能混為ー談去死辯。
5.有人更On9話兩個老婆仔女就有兩個亞媽。
6.人生在世幾十年,命運長短生死不知時,夫妻相愛亦未必白頭到老。
雖相愛如賓但也會壯年喪夫,老年喪妻。剩下孤寡渡年日子亦不好過。
7.人生在世,命運反覆無常,身不由己,因此要隨遇而安,隨縁而享o識多
個好朋友做後備無妨,唔係做虧心事。只要自己盡力為家為夫為妻為
兒為女付出愛心,就係正確人生。
8.人生如夢,夢中亦係擁有自由嘅天地,抱住自己ー番熱情丶愛心丶
誠坦、無私嘅心去與人分享自己嘅智慧、學問、思想與感情,就
係快樂人生啦 !

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]