• 瀏覽: 11,076
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
正喎

回覆 引用 TOP

炒得好有鑊氣

酒逢知己千杯少,話不投機半句多。
遙知天涯一樽酒,能憶天涯萬里人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Exovate 於 2020-6-2 08:15 PM 發表

YU 兄, 等飛機通返先啦, 不過真係想過去玩吓, 加勒比海係美洲既後花園, 物產豐富, 人又純 估唔到既係YU兄有法籍都唔留法而係去到地球另一端生活。
Guadeloupe 係法國一個海外屬地,去法國巴黎要八小時航程。鄰近有有另一法國屬地Martinique ,再遠少少另外再有一個屬地guyane,歐洲太空火箭就在那裡發射。

手機拍出來色水唔多夠鮮,不過應該幾好味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-4 03:29 AM 發表

Guadeloupe 係法國一個海外屬地,去法國巴黎要八小時航程。鄰近有有另一法國屬地Martinique ,再遠少少另外再有一個屬地guyane,歐洲太空火箭就在那裡發射。 ...
謝謝YU兄, 成日以為加勒比海係西班牙殖民地, 原本法國先係大莊家。不過YU兄覺得加勒比海還是法國本土好住?

引用:
原帖由 Exovate 於 2020-6-4 09:57 PM 發表

謝謝YU兄, 成日以為加勒比海係西班牙殖民地, 原本法國先係大莊家。不過YU兄覺得加勒比海還是法國本土好住?
當然guadeloupe 好住啦,陽光與海灘。巴黎日日灰灰暗暗咁,成個人都無心情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-1 08:23 發表

唔識計兩幾多錢?我住在加勒比海群島,法國海外省,用公斤計算,三隻龍蝦共重2kg970,俾咗五十八歐羅,二十歐羅一公斤呱。仲要送上門,唔合意可以唔要,嫌大隻又可以換細D,總之客人合意才付錢。 ...
係咪瞓覺架?

yummy 

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

夠味了

回覆 引用 TOP

兇猛味正啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-1 09:02 AM 發表

大哥,呢度邊有腸粉呀?加勒比海群島,中國人得幾百人,粉腸就有一條,咪我囉
你都幾得意😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2020-6-7 10:43 AM 發表

係咪瞓覺架?
呢度無人買死龍蝦呀,死咗最少平一半都無人買。

會唔會打風?打風既話好勁揪?

4X1 星期日 10 鹿島鹿角 (主) 對 名古屋鯨魚 (客)
主 @ 1.95
星期日 11 札幌岡薩多 (主) 對 千葉市原 (客)
主 @ 3.10
星期日 12 FC 橫濱 (主) 對 水戶蜀葵 (客)
主 @ 1.62
星期日 13 鳥棲砂岩 (主) 對 德島漩渦 (客)
主 @ 2.10 $200

$200.00 $4,113.00
師兄係咪開中餐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]