• 瀏覽: 11,079
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
富有人家,真羨慕可以食到咁多龍蝦。

引用:
原帖由 grayteal 於 2020-6-8 09:11 AM 發表

富有人家,真羨慕可以食到咁多龍蝦。
我不富有,呢度無虛榮感,本地人多數踏實,無什麼人出街用LV袋,龍蝦也不會日日食啦,唔厭咩,我鍾意食法圭的中蝦,比起香港好多蝦都仲好食,香港有冇見過深紅色手掌咁大的蝦吖?法圭就有,不過要去到好深水的地方才有,而且數量不多,係深祖紅色的。好貴,但一試難忘

回覆 引用 TOP

顏色望住好靚,唔知味道點啊?

回覆 引用 TOP

薑蔥整夠哂野味

回覆 引用 TOP

ching識食呀!^_^

乜都唔知  人工照支

回覆 引用 TOP

三個字 冇得輸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-1 08:23 AM 發表

唔識計兩幾多錢?我住在加勒比海群島,法國海外省,用公斤計算,三隻龍蝦共重2kg970,俾咗五十八歐羅,二十歐羅一公斤呱。仲要送上門,唔合意可以唔要,嫌大隻又可以換細D,總之客人合意才付錢。 ...
抵牙......又巧服務.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-1 09:02 AM 發表

大哥,呢度邊有腸粉呀?加勒比海群島,中國人得幾百人,粉腸就有一條,咪我囉
我諗煎一個米粉底容易D,要燶燶哋先至好味

回覆 引用 TOP

淡淡肉
口水流

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-8 09:17 AM 發表

我不富有,呢度無虛榮感,本地人多數踏實,無什麼人出街用LV袋,龍蝦也不會日日食啦,唔厭咩,我鍾意食法圭的中蝦,比起香港好多蝦都仲好食,香港有冇見過深紅色手掌咁大的蝦吖?法圭就有,不過要去到好深水的地方才有,而且數量不多,係深祖紅色的。好貴,但一試難忘 ...
Y兄, 法圭紅蝦係唔係西斑牙紅蝦一樣?

引用:
原帖由 Exovate 於 2020-6-13 03:02 PM 發表

Y兄, 法圭紅蝦係唔係西斑牙紅蝦一樣?
我不知道西班牙紅蝦是什麼樣,所以不能回覆你,法圭紅蝦是全身深祖紅色,手掌般大,我食過不外如是,可能產量少,所以賣得好很貴。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]