• 瀏覽: 11,065
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
好多錢錢

回覆 引用 TOP

睇着就想食

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-2 02:27 AM 發表

Guadeloupe de france ,在多明利加共和國隔離,移民當然困難啦,我已有法國籍多年,在這島商機就有嘅,看看要做什麼生意和投資多少?
以前好多十零廿歲過去做野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-6-4 03:29 AM 發表

Guadeloupe 係法國一個海外屬地,去法國巴黎要八小時航程。鄰近有有另一法國屬地Martinique ,再遠少少另外再有一個屬地guyane,歐洲太空火箭就在那裡發射。 ...
我去過La Guyane熱到抽筋

引用:
原帖由 555pp 於 2020-7-21 04:18 PM 發表

我去過La Guyane熱到抽筋
你幾時去過la Guyane ?我在la Guyane 住咗好多年喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-7-21 06:53 PM 發表

你幾時去過la Guyane ?我在la Guyane 住咗好多年喎
應該09-10年左右,第一次見人抱住樹懶行超市😂😂

引用:
原帖由 555pp 於 2020-7-21 10:09 PM 發表

應該09-10年左右,第一次見人抱住樹懶行超市😂😂
在cayenne行街市,出面好多越南人賣菜,而入面賣肉類和熟食的街市

引用:
原帖由 yu973973 於 2020-7-23 05:24 AM 發表

在cayenne行街市,出面好多越南人賣菜,而入面賣肉類和熟食的街市
無去過,去果邊都係搭飛機,我果時住係同蘇里南一河之隔既地方

喜歡海鮮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 555pp 於 2020-7-23 08:21 AM 發表

Abina

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 555pp 於 2020-7-23 08:21 AM 發表

你去
嘅市鎮叫saint laurent (聖羅蘭)街市好細,越南人在外邊賣菜,內裡有越南人賣牛肉湯河粉。對嗎?因為abina無唐人菜買,所以你們會坐木船偷渡過來買菜,

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]