• 瀏覽: 1,210
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
新裝變頻分體淨冷機, 設定25度, 但我用温度計度, 係沙發顯示22.4度,
點解相差咁遠..

引用:
原帖由 風仔風仔 於 2020-6-1 09:13 PM 發表

新裝變頻分體淨冷機, 設定25度, 但我用温度計度, 係沙發顯示22.4度,
點解相差咁遠..
梳化係直吹位?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風仔風仔 於 2020-6-1 09:13 PM 發表

點解相差咁遠..
廳其他位置幾多度

回覆 引用 TOP

直吹

引用:
原帖由 風仔風仔 於 2020-6-1 09:55 PM 發表

直吹
咁正常,如果直吹位只得25度其他地方咪會26度以上

引用:
原帖由 UNDERTHEMOON 於 2020-6-1 10:50 PM 發表

咁正常,如果直吹位只得25度其他地方咪會26度以上
個人意見,其實自己覺得舒適就 ok,唔需要太在意其他野

回覆 引用 TOP

買嗰正嘅溫度計再度過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空中飛 於 2020-6-3 10:29 AM 發表

我5係直吹位刀降一度啦
超神人,乜你買左吹水瘋扇後仲要開冷氣咩

回覆 引用 TOP

好正常,個仔間房冷氣機設定23度(回風位),溫度計擺喺床頭附近最低可以去到20.5度。

回覆 引用 TOP

回風温度不同室温温度

在面犢大的大廳
幾個位置度温度也不同
近冷氣機位是低温
较遠地方,風不到死角位较高温

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空中飛 於 2020-6-3 10:29 AM 發表

我5係直吹位刀降一度啦
你唔係用喷水瘋扇,洗Q要冷氣咩神人。

我都係自己調到啲溫度啱舒服就算

回覆 引用 TOP

通常直吹位溫度最凍,其他位置視乎空氣循環時間而變,想室內溫度均勻應加循環扇,同一家庭可能各人要求冷度不一,應以最怕熱嗰位為準,其他人要冚冷氣被或加衫,舒適為主。

回覆 引用 TOP

引用:

點解相差咁遠..
冷氣直吹低幾度算好好喇。
變頻機只係相對溫度穩定。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]