• 瀏覽: 12,321
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
+103
如題,老爺愛普洱,之前一直托同事幫手買,但我離職後不好意思再打搞。父親節就到,想買靚茶送給老爺,而我真的不懂茶,怕被騙

有這樣新袍真幸福!
國貨公司樓上,茶葉區,
大益專櫃。

可以搵專櫃,抑或淘寶上搵旗艦店買

唉,茶商是否要反省一吓,為何普通人會有這樣的問題!

買件衣服是沒有人問介紹老實服裝店的

送比老爺,
唔係價錢問題,
如果老爺喜歡飲,可能問,
幾錢,如果貴了,又會話比人呃左!
如果平咗,會唔會假貨!
自己飲,咪當交學費,
比長輩,就係要顧先顧後!

引用:
原帖由 希夷 於 3/6/2020 14:53 發表
送比老爺,
唔係價錢問題,
如果老爺喜歡飲,可能問,
幾錢,如果貴了,又會話比人呃左!
如果平咗,會唔會假貨!
自己飲,咪當交學費,
比長輩,就係要顧先顧後! ...
我會咁睇,價錢唔答,帶過呢啲係我既心意,唔好講錢,正常老爺唔會追問

引用:
原帖由 makchristy888 於 2020-6-2 01:48 PM 發表
如題,老爺愛普洱,之前一直托同事幫手買,但我離職後不好意思再打搞。父親節就到,想買靚茶送給老爺,而我真的不懂茶,怕被騙
佐敦裕X地庫,千其唔好上6樓如果沒有經驗。

飲茶難,買茶更難,裕華地庫價錢比較公道,

引用:
原帖由 red_dragon 於 2020-6-3 11:48 PM 發表

佐敦裕X地庫,千其唔好上6樓如果沒有經驗。
我覺得地庫係賣古董價,
反而6樓大益會好些。

引用:
原帖由 kikififi 於 2020-6-4 10:06 AM 發表
飲茶難,買茶更難,裕華地庫價錢比較公道,
兄真懂茶,知道買茶難事也。

引用:
原帖由 希夷 於 2020-6-4 10:20 AM 發表

我覺得地庫係賣古董價,
反而6樓大益會好些。
古董價?皆因您入手遲。

2000年正勐海廠生茶$1600 - $2800。
真品絕對可以接受,您有類似的懇請介紹。

個人意見,平o野無好,除非賣家是你親人。

6樓要有經驗,樓主無經驗。

想平,玩(買)茶大忌。

剛剛係觀塘,醒起觀塘街市,瑞和街,有間留身茂茶莊,都很好。幾十年老號,取價Ok。

引用:
原帖由 希夷 於 2020-6-4 03:32 PM 發表
剛剛係觀塘,醒起觀塘街市,瑞和街,有間留身茂茶莊,都很好。幾十年老號,取價Ok。
門口無乜好嘢喇,正廠舊茶收埋唔賣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]