• 瀏覽: 1,747
  • 回覆: 20
高手!請問金魚魚尾是甚麼?

附件

IMG_9447.jpg(1.82 MB)

2020-6-2 11:59 PM

金魚魚尾

熱賣及精選
嘩, 爛鰭, 立鱗...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy9426 於 2020-6-2 11:59 PM 發表

高手!請問金魚魚尾是甚麼?
搵嘢車吓係咪水太酸!平時點打理?養到咁

回覆 引用 TOP

全部鰭都燒成咁, 加上條魚的精神狀態
可以養成咁, 樓主可以稱得上骨格精奇, 百年難得一見的奇材  

再唔理應該一星期內rip

回覆 引用 TOP

不知了

回覆 引用 TOP

金魚魚

回覆 引用 TOP

魚缸內沒有水草,過濾器內得生物環和綿花?
水那裡有菌?(是不是生物環有問題)

引用:
原帖由 andy9426 於 2020-6-3 11:51 PM 發表

水質唔好都會有菌

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy9426 於 2020-6-3 11:51 PM 發表

洗嘢換水加骨,好酸!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2020-6-3 08:11 AM 發表

全部鰭都燒成咁, 加上條魚的精神狀態
可以養成咁, 樓主可以稱得上骨格精奇, 百年難得一見的奇材  
師兄又笑人哋😎,好多人養魚唔多打理,以為得閒餵下魚就ok,有事上嚟問下😎😎

引用:
原帖由 lonely-tony 於 2020-6-4 10:52 AM 發表

師兄又笑人哋😎,好多人養魚唔多打理,以為得閒餵下魚就ok,有事上嚟問下😎😎
都係電視劇做成的問題, 攞個圓形魚缸養金魚, 乜Q設備都唔使, 第一集到大結局, 缸魚都水清魚靚

放藥啦陰功。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2020-6-4 10:56 AM 發表

都係電視劇做成的問題, 攞個圓形魚缸養金魚, 乜Q設備都唔使, 第一集到大結局, 缸魚都水清魚靚
我樓下間洗衣鋪用個10吋圓形魚缸新養左條5吋朱仔. 連過濾氣泵都冇.................

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]