• 瀏覽: 8,261
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
之前見有人話有清理絨毛功能既二合一機會襟用d,但我睇咗幾個牌子都冇呢個功能,淨係得tub clean,想請教下各位師兄邊個牌子既機先有?有冇師兄用緊?

*當你留給我 我不想接受的傷痛
愛情到頭來還是夢 別說我倆的世界有太多不同
熱賣及精選
引用:
原帖由 風雲之子 於 2020-6-3 05:24 PM 發表

之前見有人話有清理絨毛功能既二合一機會襟用d,但我睇咗幾個牌子都冇呢個功能,淨係得tub clean,想請教下各位師兄邊個牌子既機先有?有冇師兄用緊? ...
Miele 有...

引用:
原帖由 s0020926 於 2020-6-3 05:30 PM 發表

Miele 有...
Yes,我記得仲有個德國牌子都有
不過筆值夠既話一定係揀me那,全德國造,一分錢一分貨,其他牌子最好check check個產地先

我家想用二合一朋友介紹樂x話好用,但最後都冇買,分開咗洗衣機還洗衣機,乾衣機還乾衣機。

引用:
原帖由 風雲之子 於 2020-6-3 05:24 PM 發表

之前見有人話有清理絨毛功能既二合一機會襟用d,但我睇咗幾個牌子都冇呢個功能,淨係得tub clean,想請教下各位師兄邊個牌子既機先有?有冇師兄用緊? ...
為何不手動清理?
個個讚用煤氣乾衣機,我平均一星期要清2次。

引用:
原帖由 windows311 於 2020-6-4 12:12 PM 發表

為何不手動清理?
個個讚用煤氣乾衣機,我平均一星期要清2次。
都好忙喎

我部M記有,暫時黎講都算襟,屋企2大2細加工人,每日2機衫,用咗幾年都冇壞過,乾衣效果冇得彈,乾完直接拎黎著都ok,而且用乾衣機高溫咁烘乾仲可以殺下菌

利申: Miele2合1wth120用家

引用:

西人寺都有清絨毛

利申:我都係me拿wth120wpm用家

引用:
原帖由 QQ206 於 2020-6-4 01:36 AM 發表

我家想用二合一朋友介紹樂x話好用,但最後都冇買,分開咗洗衣機還洗衣機,乾衣機還乾衣機。
想一部過慳返d位,但見好多人話二合一易壞,所以想盡量揀部襟用既

引用:
原帖由 藥水3千 於 2020-6-4 05:03 PM 發表

我部M記有,暫時黎講都算襟,屋企2大2細加工人,每日2機衫,用咗幾年都冇壞過,乾衣效果冇得彈,乾完直接拎黎著都ok,而且用乾衣機高溫咁烘乾仲可以殺下菌

利申: Miele2合1wth120用家 ...
乾完唔使熨咁好?

引用:
原帖由 UNDERTHEMOON 於 2020-6-4 05:37 PM 發表

西人寺都有清絨毛

利申:我都係me拿wth120wpm用家
ching你個部用咗幾耐?用落覺得滿意嗎?
呢兩個牌子邊個好d?

引用:
原帖由 風雲之子 於 2020-6-5 12:37 PM 發表

ching你個部用咗幾耐?用落覺得滿意嗎?
呢兩個牌子邊個好d?
我用咗2年半,非常滿意,由其我有兩個bb囡好多野洗要即乾,me拿當然好過西人寺,不過睇筆值做人,me拿(高價)>西人寺(中價)>LX(低價)

引用:
原帖由 風雲之子 於 2020-6-5 12:35 PM 發表

乾完唔使熨咁好?
乾完唔使熨應該要開埋steam smoothing

引用:
原帖由 UNDERTHEMOON 於 2020-6-5 01:11 PM 發表

乾完唔使熨應該要開埋steam smoothing
長知識了,THX

引用:
原帖由 風雲之子 於 2020-6-5 12:34 PM 發表

想一部過慳返d位,但見好多人話二合一易壞,所以想盡量揀部襟用既
就係見有朋友容易壞,所以我哋冇揀二合一,分開襟啲但係冇咁慳位。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]