• 瀏覽: 2,018
  • 回覆: 5
睇落似皇冠,但暫時未搵到對應嘅年代。可能係款特別版都未定。請各位熟悉皇冠車嘅師兄師姐們不吝告知,先行謝過!

(圖片從«這個男人是我人生中最大的錯誤»劇中拍攝所得)

附件

20200603_110116.jpg(442.27 KB)

2020-6-4 02:10 AM

20200603_110201.jpg(268.52 KB)

2020-6-4 02:10 AM

回覆 引用 TOP

精選汽車
Toyota Century

引用:
原帖由 jm350 於 2020-6-4 10:47 發表

Toyota Century
多謝師兄!可以講多啲嗎? 我搵到嘅資料都顯示佢係部Toyota Century,屬於第二代(1997-2017)嘅G50。
唯一感覺奇怪嘅係,一般G50都係沙板倒後鏡。而圖中所見,倒後鏡係裝前門A柱。至於鬼面罩個章,我諗係劇組未攞到Toyota授權,所以搵張膠紙遮住算數啦。XD

回覆 引用 TOP

係日本皇室專用車,用 crown 車架,但crown 最多係三千cc,
呢部係V8  四千 cc ,
賣去全球係要睇買家身份和社會地位,唔係有錢就買到.
老董做特首就係用呢部.
同級的有日產總統, 當年入咗十零部, 李十X 有一部.

#3 師兄, 日本本土車用沙板倒後鏡係行橫街用, 我地叫貓鬚鏡,
呢部車出街有警車開路,唔需要沙板倒後鏡.

Toyota century, top end Toyota...it's from 90's...the new one is hybrid

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kobe 於 2020-6-7 12:40 AM 發表

係日本皇室專用車,用 crown 車架,但crown 最多係三千cc,
呢部係V8  四千 cc ,
賣去全球係要睇買家身份和社會地位,唔係有錢就買到.
老董做特首就係用呢部.
同級的有日產總統, 當年入咗十零部, 李十X 有一部.

#3 師兄, 日本本土車用沙板倒後鏡係行橫街用, 我地叫貓鬚鏡,
呢部車出街有警車開路,唔需要沙板倒後鏡. ...
多謝分享

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]