• 瀏覽: 19,281
  • 回覆: 65
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-10-31 01:38 PM 發表

乘機陪訓員工做散貨埸。真有意思
不過係 這一行 最大公司所有人都有機會 參與又可以叫埋啲親戚朋友
冇嘅又增加中招嘅風險

係呀呢度千奇百怪 不合邏輯不合理乜都有 點樣帶帶貨過關又點樣集合啦 要啲同事到內地交收
九唔搭八 明知唔啱都要照做
最多係搬嘢擔擔抬抬

本身自己有做 零售 同網購 生意嘅 所以都ok嘅

做咗一年半 搬公司都搬咗兩次 學公司90後話齋有搬屋經驗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb0cb4072ebd3a 於 2020-10-31 12:48 PM 發表

等緊呀應該最快下個月
琴日仲收電郵 被指派 去做 人流控制, 一個採購跟單 被指派去做人流控制 真係完全o嘴 喺啲疫情情況下仲話 要搞買版 連續三天 真係好等錢洗啲錢夠放 棺材, 負責收銀就安排四位同事 分別早上兩個下晝兩個, 其實你記咁大 搵個保安 去做人流控制應該唔難
仲未lauid off 嗰班跟單走
咗去做賣辧幫公司清辦?

引用:
原帖由 七個不安的山頭 於 2020-10-31 11:19 PM 發表

仲未lauid off 嗰班跟單走
咗去做賣辧幫公司清辦?
其實到而家都唔係好清楚 好似6月至11月申請咗政府津貼 但係真係唔係就冇去深究
真係等到頸都長埋六月坐到而家
不過點都好啦早走早著好嚟好去

只係覺得有啲嘢 要人幫手嘅時候係咪應該尊重一下啫 單聲先 唔係夾硬嚟囉 同埋有啲嘢唔係奉旨 要幫囉 雖然係一個長輩要求後輩 幫忙
但係做後輩嘅都要量力而為
今次 覺得有啲無賴又霸王硬上弓嗰種嘅感覺
究竟人心可以有幾醜陋

引用:
原帖由 fb0cb4072ebd3a 於 2020-10-31 11:21 PM 發表

其實到而家都唔係好清楚 好似6月至11月申請咗政府津貼 但係真係唔係就冇去深究
真係等到頸都長埋六月坐到而家
不過點都好啦早走早著好嚟好去

只係覺得有啲嘢 要人幫手嘅時候係咪應該尊重一下啫 單聲先 唔係夾硬嚟囉 同埋有啲嘢唔係奉旨 要幫囉 雖然係一個長輩要求後輩 幫忙
但係做後輩嘅都要量力而為
今次 覺得有啲無賴又霸王硬上弓嗰種嘅感覺
究竟人心可以有幾醜 ...
唔係所有LF 都有申請保就業,應該係南記同4/F 有申請,494 無申請到。

少年不識愁滋味
引用:
原帖由 atfish 於 2020-11-10 04:05 PM 發表

唔係所有LF 都有申請保就業,應該係南記同4/F 有申請,494 無申請到。
知道啊
現在等候中 ing

回覆 引用 TOP

利瘋   有今天   玩撚完

回覆 引用 TOP

龍頭都玩完,撈緊其他細公司嘅師兄,真係要諗下後路走人,否則都係等炒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 0330 於 2020-6-7 11:58 PM 發表

我見識過merchandiser 又冇腦又聲大大,以為自己係大公司,現家邊間公司會請佢地,佢哋去了其他公司,也和將低能文化帶去,我只見佢哋去到那裏衰到那裏,所以,應該冇乜人會請,真心說話
抵C!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天天有羔羊 於 2020-11-12 11:41 PM 發表

現在等候中
等甚麼

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-15 05:57 PM 發表

等甚麼
Maybe 等下一次lay-off

少年不識愁滋味
引用:
原帖由 atfish 於 2020-11-16 03:00 PM 發表

Maybe 等下一次lay-off
暫時唔會啦。師兄捱到咁耐,應該可以happy ending

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-17 01:59 AM 發表

暫時唔會啦。師兄捱到咁耐,應該可以happy ending
新年前又會lay一轉

回覆 引用 TOP

宜家仲有幾多人未lay ?

垃圾公司。上世紀70年代、80年代應該最好搵嘅。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]