• 瀏覽: 12,864
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
深水埗布行= 香港採購業

鏡花水月

回覆 引用 TOP

大老闆現實無情就唔需要多講,做管理嘅亦腐敗到不堪,瘋狂利益輸送,一層壓一層,做細嘅做到仆街唔知為咩,做大嘅收到肥腫不分,如果有報應,就報哂喺呢啲仆街身上啦。

回覆 引用 TOP

喺其中一間被收購嘅公司
昨天收到電郵話要 1採購跟單去做人流管理因為賣版 三天
但負責收銀同事就安排四個 朝頭早兩個下晝兩個, 其實l記咁大咁多保安 點解唔搵保安呢做 控制人流

回覆 引用 TOP

額外人手可能保安冇多餘人手啦。

回覆 引用 TOP

快撚執咗佢啦

其實重有乜牌子係佢度?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬懷舊的天才 於 2020-11-2 02:16 PM 發表

快撚執咗佢啦
慶幸從未做過
好奇一問new times 係5係都係L&F佢地?
我只記得N T office 刀是L&F大廈裡面
我對NT呢間公司都冇好感
D咩蠢冇料到,睇辦淨係識話皺
雞蛋挑骨頭

其實製衣係低端工業,做廠或者做trading 都冇乜價錢增值空間,所以萎縮不足為奇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-12-10 09:24 PM 發表

慶幸從未做過
好奇一問new times 係5係都係L&F佢地?
我只記得N T office 刀是L&F大廈裡面
我對NT呢間公司都冇好感
D咩蠢冇料到,睇辦淨係識話皺
雞蛋挑骨頭
NT 唔關LF 事, 只不過大家都係buying agency, 啲客又差唔多。

少年不識愁滋味
引用:
原帖由 atfish 於 2020-12-19 10:55 PM 發表

NT 唔關LF 事, 只不過大家都係buying agency, 啲客又差唔多。
所以呢兩間agencies 都好閪

回覆 引用 TOP

NT Ann Taylor 個team 啲經理唔知炒哂未?

我就服侍過NT 裹Ralph Lauren team 短時間,一個字。。。煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 失業中佬 於 2020-12-20 04:15 PM 發表

NT Ann Taylor 個team 啲經理唔知炒哂未?
你又同佢哋交過手? 基本上大部分舊人應該走/炒晒。

少年不識愁滋味
引用:
原帖由 atfish 於 2020-12-21 12:04 AM 發表

你又同佢哋交過手? 基本上大部分舊人應該走/炒晒。
只係見過工, 已經覺得非常討厭, 個女經理串過碼頭咕哩, 我嚟見工, 唔係呢嚟比你侮辱

咁大間公司,實有廢人同煩人。但唔好以偏概全將成間公司全部人定為廢先得。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]