• 瀏覽: 24,917
  • 回覆: 43
+8
廚櫃用德利板,選色心大心細, 想請教下大家有無用緊以下顏色?有無圖片分享下🙏🙏🙏

你覺得個sample太細可以去旺角益_膠板中心睇
有d比較大塊既sample

另外我冇用過德利淺木色,只有用過佢既深啡木色
但有用富美+淺木色
可參考舊帖:
https://m.discuss.com.hk/index.p ... 028147#pid518159951

廚房有油煙,
專業人仕話
如果板材太多凹凸紋易食漬,
太光面又係唔得。

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-6-6 07:24 PM 發表
廚房有油煙,
專業人仕話
如果板材太多凹凸紋易食漬,
太光面又係唔得。
咁點選好

引用:
原帖由 惰性廢料 於 2020-6-6 04:44 PM 發表
你覺得個sample太細可以去旺角益_膠板中心睇
有d比較大塊既sample

另外我冇用過德利淺木色,只有用過佢既深啡木色
但有用富美+淺木色
可參考舊帖:
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=29028147#pid518159951 ...
要抽時間睇下先, 版太細驚出來效果完全唔同

引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2020-6-6 07:30 PM 發表

咁點選好
我又係裝修中,
本來選個隻板設計C老友話disco左。
佢話廚房實用就半瓦/瓦,**主要係平面板材較易打理。
你有汶冇汶所謂,唔好凹凸板面食漬,
我暫時決定膠板中心門口隻凸紋Navy Blue,
都有小小凸紋。又唔聽設計C老友話.....
台面石會白得黎小小米,
(全白耐左會變黃)
窮鬼扮北歐風...

引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2020-6-6 07:31 PM 發表

要抽時間睇下先, 版太細驚出來效果完全唔同
有心理準備,
睇多幾次先掂.....
太多花式,人都癲...

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-6-6 07:48 PM 發表

有心理準備,
睇多幾次先掂.....
太多花式,人都癲...
每日諗色諗到頭都爆

新填地街 弼街交界都有間鋪代理大路膠板,
可以去look look...
依間鋪面高級小小...

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-6-6 07:56 PM 發表
新填地街 弼街交界都有間鋪代理大路膠板,
可以去look look...
依間鋪面高級小小...
我個package 只有德利板選擇

引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2020-6-6 08:17 PM 發表

我個package 只有德利板選擇
香港大部份C父都係大益膠板依幾間批發,
有德利板比你選,
應大益膠板中心嗰五六隻野都可以換,貴既西德板肯定補錢,
你去問下吧。
德利板亦勁多花式。

細塊睇同實際顏色差好遠

引用:
原帖由 東方雀躍的師姐 於 2020-6-6 09:00 PM 發表
細塊睇同實際顏色差好遠
所以好驚選錯色

引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2020-6-6 02:04 PM 發表
廚櫃用德利板,選色心大心細, 想請教下大家有無用緊以下顏色?有無圖片分享下🙏🙏🙏
CW31

https://www.discuss.com.hk/viewt ... 077451#pid471077451

引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2020-6-6 02:04 PM 發表
CW97

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]