• 瀏覽: 3,890
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
+3
請求各位谷友指教16800 藥膏面 No83對唔對期 求指教Thx🙏🙏🙏

精選汽車
我有隻73字頭,大約82年。

上網check番資料
16610在88年出,即R字。
而16800釘框面估由9字至R字,你隻83應該穩陣。

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-6-10 10:56 PM 發表
我有隻73字頭,大約82年。
七三字頭一定係藥膏面 我上網搵個資料 但係我呢隻係82 因為佢算做後期 我驚係釘框 因為自己唔識 上嚟請教啲師兄 因為未玩過藥膏面

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-6-10 11:02 PM 發表
上網check番資料
師兄16800 我知尾期 係釘框 有九字頭

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-6-10 11:02 PM 發表
上網check番資料
師兄我今日問過朋友我朋友好似話 藥膏面去到82 我呢隻83 喺旺角錶鋪睇到 所以唔敢買 上嚟問問谷友🙏🙏🙏

引用:
原帖由 公司紅色榴槤 於 2020-6-10 11:47 PM 發表

師兄我今日問過朋友我朋友好似話 藥膏面去到82 我呢隻83 喺旺角錶鋪睇到 所以唔敢買 上嚟問問谷友🙏🙏🙏
s/n82?83?
都係人搜集數據得來,差一格不用太認真,勞有時都會短時間同期新舊件交疊用,好似1675面的期數,都係靠口耳相傳去計年份期數。
我在某商場見過類似,可能同一隻。個價算ok,可能就係sn/82/83的關係。
用平常心去想,塊面/針/珠是否自然?自己喜不喜歡?
反而留意個圈是否平四對期?求其他高手解答!

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-6-11 12:18 AM 發表

s/n82?83?
都係人搜集數據得來,差一格不用太認真,勞有時都會短時間同期新舊件交疊用,好似1675面的期數,都係靠口耳相傳去計年份期數。
我在某商場見過類似,可能同一隻。個價算ok,可能就係sn/82/83的關係。
用平常心去想,塊面/針/珠是否自然?自己喜不喜歡?
反而留意個圈是否平四對期?求其他高手解答! ...
Thx師兄 寶貴意見🙏🙏🙏🙏

特徵 :  細 =    特別斜long f     
最尾期matt dial

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-6-11 12:54 AM 發表
師兄 錶舖有同我講佢話隻表係尾期 咁即係number 83冇問題??

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-6-11 12:54 AM 發表
木兄,尾期個圈是否平四?

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-6-11 02:39 AM 發表

師兄 係平4圈

引用:
原帖由 公司紅色榴槤 於 2020-6-11 01:08 AM 發表

師兄 錶舖有同我講佢話隻表係尾期 咁即係number 83冇問題??
生產年份 82~83年

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-6-11 02:39 AM 發表

前輩
嗰時d平四好似都有2款
外平內尖 字體較長形
外平內平 字體較方形
為有睇下粒夜光珠對吾對色去決定有冇換過

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-6-11 11:32 AM 發表

前輩
嗰時d平四好似都有2款
外平內尖 字體較長形
外平內平 字體較方形
為有睇下粒夜光珠對吾對色去決定有冇換過
個圈只要係堅,我覺得平尖好次要。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]