• 瀏覽: 13,606
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
假設 7月7日 香港可以通關,但係返中國是否需要隔离 14 天?

引用:
原帖由 光復宗派 於 2020-6-11 08:16 AM 發表

假設 7月7日 香港可以通關,但係返中國是否需要隔离 14 天?
而家無人答到你
但應該係
按而家情況,就算7月8日香港可以通關 (條例係去到7月7日午夜)
如果你只係去廣東省,你可以去排下隊睇下輪唔輪你檢測攞港版健康碼
如果攞唔到或者你係去廣東省以外就準備定隔離14日

回覆 引用 TOP

有機會,深圳可以話香港既防疫措施唔跟國家標準,而且未連續28日冇新增本地確診,可以話香港係疫區。除非中央出手,保證唔會因為有新症而要問責。否則你懂的。

回覆 引用 TOP

假設 你好健康,上面又認同你講法,咁咪唔洗隔离 14 天囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花膠公子迪祺 於 2020-6-11 09:17 AM 發表

連翻個內地都甘困難,甘貴,甘麻煩,講好的大灣區發展呢??
大灣區發展所需人員會免檢疫 (e.g. 廠佬,上市公司老細,專門技術人員等等)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花膠公子迪祺 於 2020-6-11 09:17 發表

連翻個內地都甘困難,甘貴,甘麻煩,講好的大灣區發展呢??
一門生意香港人最恨後門親生意

回覆 引用 TOP

要睇政府健康碼是否已開通, 仲要你是否特定人士

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
需要隔离哈

回覆 引用 TOP

小弟覺得7月7後 香港人從內地回港不用14天,但港人返大陸就難說了....

引用:
原帖由 kenneth129 於 2020-6-11 07:11 PM 發表

小弟覺得7月7後 香港人從內地回港不用14天,但港人返大陸就難說了....
可能放寬少少,唔會解封。
兩地要正常出入相信要等幾個月。

回覆 引用 TOP

做人用下腦

引用:
原帖由 kenneth129 於 2020-6-11 07:11 PM 發表

對,可能減到7日都吾定,但去大陸就吾洗諗取消隔離措施

回覆 引用 TOP

如果你沒有貿發局免檢疫隔離14天批准紙,咁7月7後你返香港肯定要隔,除非核酸檢驗到時上台實施

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中國 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]