• 瀏覽: 11,923
  • 回覆: 58
  • 追帖: 5
平時D人都係用膠嘅筷子喉同鹹水掣,如果好似佢咁,用類似洗面盆下嘅閘掣同花灑喉代替來裝,風險大唔大
https://youtu.be/Qrb0IUVXQN4進入香討影片區

熱賣及精選
引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-6-12 09:29 AM 發表

平時D人都係用膠嘅筷子喉同鹹水掣,如果好似佢咁,用類似洗面盆下嘅閘掣同花灑喉代替來裝,風險大唔大https://youtu.be/Qrb0IUVXQN4
祝佢好運!
過程笑死人

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-6-12 09:57 AM 發表

祝佢好運!
過程笑死人
文兄,有乜嘢高見,想聽下你見解
其實我都唔係好明點解唔出返類似裝洗手盆嘅方式,簡單好多……

引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-6-12 10:01 AM 發表

崖兄,
主要係咸水用料同處理手法係不一樣的,唔可以用淡水喉同掣,好快會腐蝕爆喉。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-6-12 10:01 AM 發表

我上一條用洗手盤喉用左10幾年,冇穿但生晒銹
如用淡水沖厠應該OK

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-6-12 10:06 AM 發表

崖兄,
主要係咸水用料同處理手法係不一樣的,唔可以用淡水喉同掣,好快會腐蝕爆喉。
明白,唔該文兄
想問多一樣,唔知點解,鹹水掣每隔三幾年就一定會開始漏,好煩

引用:
原帖由 多毛肥 於 2020-6-12 10:08 AM 發表

我上一條用洗手盤喉用左10幾年,冇穿但生晒銹
如用淡水沖厠應該OK
即係同片入面嘅一樣用銅閘掣同喉?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-6-12 10:09 AM 發表

明白,唔該文兄
想問多一樣,唔知點解,鹹水掣每隔三幾年就一定會開始漏,好煩
唔係個掣漏,多數都係條筷子喉啤把冬菇頭耐咗扁咗漏水流落下面,
用靚筷子喉好重要,
師傅用灰頭喉,日後好生意長做長有

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-6-12 10:12 AM 發表

唔係個掣漏,多數都係條筷子喉啤把冬菇頭耐咗扁咗漏水流落下面,
用靚筷子喉好重要,
師傅用灰頭喉,日後好生意長做長有
文兄,應該用邊隻耐用,介紹下唔該

引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-6-12 10:14 AM 發表

文兄,應該用邊隻耐用,介紹下唔該
成日都話要用2頭白色嗰隻,2邊冬菇係軟膠郁得的,
有D師傅仲用灰頭,一邊硬膠冬菇,仲加埋士惦膠布,都仲漏!

第一次見到真係筷子.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-6-12 10:20 發表

文兄,我用緊右面灰色個種,無咁好?

引用:
原帖由 jay2yeung 於 2020-6-12 11:20 AM 發表

文兄,我用緊右面灰色個種,無咁好?
小心D用,得閒都唔好搞佢,希望襟用D。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-6-12 10:20 AM 發表

文兄,我呢個冬菇頭係啤死嘅,係硬喎,咪即係冇咁好?

引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-6-12 11:52 AM 發表

文兄,我呢個冬菇頭係啤死嘅,係硬喎,咪即係冇咁好?
是的,冇彈性,一定要换過枝佢。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]