• 瀏覽: 4,925
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
自從政府宣佈抗疫基金惠及的士司機,只要的士行發出證明有的士證同一至三月開工嘅的士司機就可以攞到
的士行好似打咗雞血針咁個個興奮到不得了
諗住報足一至三月一日24小時三更周圍同人講自己有三個人頭可以分錢平時唔開工嗰啲就會拆數甩皮甩骨年紀老邁七八十歲都放個名落去
打電話同啲司機講快啲返嚟開工因為有錢攞
攞咗津貼後等於免費租車淨係畀汽錢,新司機仲要拆數攞唔足,有部分的士行仲嗌加價添

一至三月大家有眼睇夜晚根本冇乜的士開工泊到成街都係的士
的士司機可以睇下下面封信,
因為的士行嘅行為派錢行動
要重新釐定

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
Fake news

???

回覆 引用 TOP

的士商會賞到惡果?一啲都唔覺囉,現實我哋見到就係整個抗疫基金已經比呢班的士商會、車主徹底騎騎劫,利益輸送,買賣的士牌照係一個投資嘅決定,情況同買樓一樣,個的士牌跌咗落嚟,點解政府要用納稅人啲錢貼佢30,000 ,如果你買層樓跌咗落嚟,政府會唔會貼三萬蚊比你?荒天下之大謬,津貼的士司機,大家絕對支持要咁做,可惜再度被打理人,車主,的士商會再度騎劫,佢哋用呢個津貼來控制啲司機出返嚟開工,又不斷增加的士車租,我想問吓佢有咩惡果咁巴閉?

D車行找人頭。向政府申請基金

引用:
原帖由 秋天狂野的膠袋 於 2020-6-15 09:30 AM 發表

的士商會賞到惡果?一啲都唔覺囉,現實我哋見到就係整個抗疫基金已經比呢班的士商會、車主徹底騎騎劫,利益輸送,買賣的士牌照係一個投資嘅決定,情況同買樓一樣,個的士牌跌咗落嚟,點解政府要用納稅人啲錢貼佢30,000 ,如果你買層樓跌咗落嚟,政府會唔會貼三萬蚊比你?荒天下之大謬,津貼的士司機,大家絕對支持要咁做,可惜再度被打理人,車主,的士商會再度騎劫,佢哋用呢個津貼來控制啲司機出返嚟開工,又不斷增加的士 ...
我意思話的士搵人頭呢單嘢
攞到盡仲要同的士司機拆數

政府批畀佢真係天冇眼
點解唔做2020年前有合格新的士證去登記就有得攞,
點解一定要的士行出封信?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家住海怡半島 於 2020-6-15 07:23 AM 發表

吊你老母, 你唔識就咪撚鳩up
的士行踩到你呀要問候人老母咁犀利
你交左幾多個人頭畀政府呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bg699 於 2020-6-15 08:03 AM 發表

Fake news
就算呢封信係假
我都希望係真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天狂野的膠袋 於 2020-6-15 09:30 AM 發表

的士商會賞到惡果?一啲都唔覺囉,現實我哋見到就係整個抗疫基金已經比呢班的士商會、車主徹底騎騎劫,利益輸送,買賣的士牌照係一個投資嘅決定,情況同買樓一樣,個的士牌跌咗落嚟,點解政府要用納稅人啲錢貼佢30,000 ,如果你買層樓跌咗落嚟,政府會唔會貼三萬蚊比你?荒天下之大謬,津貼的士司機,大家絕對支持要咁做,可惜再度被打理人,車主,的士商會再度騎劫,佢哋用呢個津貼來控制啲司機出返嚟開工,又不斷增加的士 ...
絕對正確    師兄你的看法超級清楚    就是這樣了  已成事實  錢已經開始派

為物睹馬

回覆 引用 TOP

找議幫手。

回覆 引用 TOP

白痴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 六嬸嬸 於 2020-6-15 10:09 AM 發表

D車行找人頭。向政府申請基金
你做緊的士

回覆 引用 TOP