• 瀏覽: 3,169
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
都3個月了,
現左右手右腳都系冇力,又咩方法?

有冇同道人

引用:
原帖由 sky905 於 2020-6-22 10:47 PM 發表

有冇同道人
有無睇醫生?

可分享有科學根據的健康資訊, 家人二次癌症治療時發現的. 不論你是頑疾, 慢性疾病 定長期病患. 給自己機會了解多些. 對解開目前困境, 可能有幫助呢? 請跟我聯絡.

回覆 引用 TOP

睇左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sky905 於 2020-6-14 11:49 PM 發表

都3個月了,
似乎不是急性,醫生有無比干擾素?

可分享有科學根據的健康資訊, 家人二次癌症治療時發現的. 不論你是頑疾, 慢性疾病 定長期病患. 給自己機會了解多些. 對解開目前困境, 可能有幫助呢? 請跟我聯絡.

回覆 引用 TOP

三月尾第一次發病,系私家吊左三曰藥,安排左系公立醫院10月初再照mri。

引用:
原帖由 sky905 於 2020-6-29 08:46 AM 發表

三月尾第一次發病,系私家吊左三曰藥,安排左系公立醫院10月初再照mri。
依家有無藥食?

回覆 引用 TOP

咩都冇,等10月再mri先。現在右手右腳都無力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sky905 於 2020-6-14 11:49 PM 發表

都3個月了,
多發性硬化症被認為是一種自體免疫系統疾病,樓主試想想自己生活習慣會令免疫系統出問題?

回覆 引用 TOP

去看私家先啦
咪等
保得幾多保幾多
無錢就無法啦

回覆 引用 TOP

第一時入左法國check, 現在轉在公立。

回覆 引用 TOP

我女友有呢個症,佢確診左之後,就有政府資助藥劑打
請問你已經確診左嗎? 醫生有冇話叫你點覆診同開藥?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sky905 於 2020-6-29 08:46 AM 發表

如果係初發,吊針*中/重劑量類固醇...應該係會即刻退到病徵
請問你有買保險及危疾嗎
呢兩樣都幫到你

回覆 引用 TOP

冇買保險。私家話MS吊左三曰類固醇, 公立話睇多陣先冇藥冇針打。現在做緊物理治療。

引用:
原帖由 sky905 於 2020-7-15 02:37 PM 發表

冇買保險。私家話MS吊左三曰類固醇, 公立話睇多陣先冇藥冇針打。現在做緊物理治療。
佢有機會唔夠,我女友行唔穩第一次吊3日重劑量另口服5天,2星期唔夠又眼曚
再吊3日
如果想交流,我PM左你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]