• 瀏覽: 964
  • 回覆: 12
如:

蛇 和 猴 黑 狗?

先謝謝各位大師.

上天給你最好的東西, 卻拿走你最寶貴的東西.

https://www.facebook.com/yulan.yin.129/videos/118176199032462/
熱賣及精選
引用:
原帖由 casplus 於 2020-6-16 08:34 AM 發表

如:

蛇 和 猴 黑 狗?

先謝謝各位大師.
不會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 casplus 於 2020-6-16 08:34 AM 發表

如:

蛇 和 猴 黑 狗?

先謝謝各位大師.
一個人出生時間仲要計埋月,日,時。 有些仲計埋時辰頭,時辰中,時辰尾。
你淨係睇年份一樣嘢?

引用:

如:

蛇 和 猴 黑 狗?

先謝謝各位大師.
唔會,
但一個官星重同一個傷官重既人結合, 會磨擦得好勁

回覆 引用 TOP

先感謝各位大師的回答.

但是本人感覺和某一些人在一起, 心裡真的很難受.

上天給你最好的東西, 卻拿走你最寶貴的東西.

https://www.facebook.com/yulan.yin.129/videos/118176199032462/
引用:
原帖由 casplus 於 2020-6-16 11:29 AM 發表

先感謝各位大師的回答.

但是本人感覺和某一些人在一起, 心裡真的很難受.
可能剛好沖你個星, 咪難受囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 僧伽吒經 於 2020-6-16 10:03 AM 發表

一個人出生時間仲要計埋月,日,時。 有些仲計埋時辰頭,時辰中,時辰尾。
你淨係睇年份一樣嘢?
請問時辰頭丶中丶尾於八字入邊有乜影響?

引用:
原帖由 懶瞓豬 於 2020-6-16 11:44 PM 發表

請問時辰頭丶中丶尾於八字入邊有乜影響?
有些師傅會因應時間出天盤,人盤,地盤, 紫微係會噉。八字我唔識,或許你請教其他師兄比較好。

引用:
原帖由 僧伽吒經 於 2020-6-17 06:33 PM 發表

有些師傅會因應時間出天盤,人盤,地盤, 紫微係會噉。八字我唔識,或許你請教其他師兄比較好。
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:

如:

蛇 和 猴 黑 狗?

先謝謝各位大師.
生肖是指十二地支所屬,而十二地支的生克制化只是用來睇五行喜忌,并不是用於指人的生肖屬性。
所以不存在唔同生肖的人會相克!

回覆 引用 TOP

生肖只看(年支)有沒有(沖/刑/害/破/三合/六合)!
是基礎八字常識。
巳與申=六合
與戌無涉

子曰:默而識之,學而不厭,誨人不倦.三者;何有於我哉!
To know ,To learn, To teach were TRINITY ADMIRED!!!!

回覆 引用 TOP

引用:

如:

蛇 和 猴 黑 狗?

先謝謝各位大師.
生肖只看(年支)有沒有(沖/刑/害/破/三合/六合)!
是基礎八字常識。
巳與申=六合
與戌無涉

子曰:默而識之,學而不厭,誨人不倦.三者;何有於我哉!
To know ,To learn, To teach were TRINITY ADMIRED!!!!
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]