• 瀏覽: 22,186
  • 回覆: 428
時令呂宋芒,香味濃、爆甜..... 當造之期,二十蚊就買到五粒,16叔梗係唔會錯過喇

附件

20200616_133633.jpg(101.19 KB)

2020-6-16 02:08 PM

20200616_133635.jpg(86.88 KB)

20200616_133638.jpg(99.64 KB)

20200616_135911.jpg(58.57 KB)

20200617_085143.jpg(109.68 KB)

2020-6-17 08:52 AM

熱賣及精選
真的,食過其他芒果,真係只覺呂宋芒好食

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-6-16 02:08 PM 發表

時令呂宋芒,香味濃、爆甜..... 當造之期,二十蚊就買到五粒,16叔梗係唔會錯過喇
生唔生?

賣相不好,但質素遠勝那些大大個,黃色鮮艷的傢火。

好新鲜嘅咁

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-6-16 02:08 PM 發表

芒果好正,一次過食兩個唔知會唔會所謂濕熱

呂宋芒樣唔睇,但系味道正,咁大嘅食一個就飽了

中意運動 睇電影 特咪中意美食烹飪
抵食

引用:

麻煩 PM 我係邊一個街市!謝謝!

引用:
原帖由 andrewrabbit 於 2020-6-16 02:11 PM 發表

真的,食過其他芒果,真係只覺呂宋芒好食
呂宋芒果真係無械可擊

回覆 引用 TOP

好食過台灣芒果

希望你試下品評下........
印尼Harum Manis芒果
提一下............果皮一定係綠色既, 唔好搵黃左既黎食!!!!

咪當我老_貓!
呂宋芒真係最好食嘅芒果 榴蓮就系泰國嘅好食

好平$20有5粒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]