• 瀏覽: 6,133
  • 回覆: 37
  • 追帖: 5
因為就小朋友入學小一,由收樓到依家差唔多一年先裝修,為了減輕費用,裝修和做傢俬分開,所以自己畫圖,諗點間房,一直和裝修傢俬兩邊夾,自己也是新手,相對投入較多時間精神去搞,當中有很多事情自己處理得唔好,改煤氣錶位置應該要做瓦仔才搞,自己大意無同裝修夾,所以依家有啲位置做唔好,幸好廚櫃遮住,依家舖好磚,諗緊用木腳缐定用多咗出嚟嘅地磚,小小分享,不喜勿插🙏🏼

熱賣及精選
引用:
原帖由 ido2869kk 於 2020-6-16 02:46 PM 發表

因為就小朋友入學小一,由收樓到依家差唔多一年先裝修,為了減輕費用,裝修和做傢俬分開,所以自己畫圖,諗點間房,一直和裝修傢俬兩邊夾,自己也是新手,相對投入較多時間精神去搞,當中有很多事情自己處理得唔好,改煤氣錶位置應該要做瓦仔才搞,自己大意無同裝修夾,所以依家有啲位置做唔好,幸好廚櫃遮住,依家舖好磚,諗緊用木腳缐定用多咗出嚟嘅地磚,小小分享,不喜勿插🙏🏼

112 ...
DIY ........勁

回覆 引用 TOP

好利害

回覆 引用 TOP

謝分享,學野先

回覆 引用 TOP

鍾意第二第三張木紋瓷磚

引用:
原帖由 Lajznnzmshsbzbz 於 2020-6-16 05:19 PM 發表

鍾意第一張圖嗰啲磚
Thanks Ching , 之前諗住做砌圖磚,不過泥水要加錢,所以改為六角磚

引用:
原帖由 emma2020 於 2020-6-16 06:59 PM 發表

鍾意第二第三張木紋瓷磚
Thanks Ching , 呢隻西班牙磚,之前特價買$40 一塊,因為隻色偏深和太raw ,間鋪賣唔出所以特價😝我專吼住呢啲買

回覆 引用 TOP

同意,我都鍾意揀的咁嘅貨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lajznnzmshsbzbz 於 2020-6-16 05:19 PM 發表

鍾意第一張圖嗰啲磚
me too .......蜂巢

回覆 引用 TOP

ching, 廁所為了放沖涼液整凹糟唔怕0徒位嗎?不過都算美觀

香討友大家好!
引用:
原帖由 pkjanel 於 2020-6-16 11:47 PM 發表

ching, 廁所為了放沖涼液整凹糟唔怕0徒位嗎?不過都算美觀
原本嗰個係座廁位,我改咗去廁所中間位,所以有個枕頭位凸出黎,所以先至諗不如加高佢做凹糟放沖涼液😊

咁多款會唔會眼花啊雖然pattern同手工都好靚

好ok

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]