• 瀏覽: 887
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1

剛買新機 請問 照片只得五格顯示 說明書是六格的 有人用緊嗎? 跟我一樣嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 magicline 於 2020-6-16 08:31 PM 發表

剛買新機 請問 照片只得五格顯示 說明書是六格的 有人用緊嗎? 跟我一樣嗎?
full power 才六格。

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2020-6-16 09:26 PM 發表

full power 才六格。
請問 full power 是什麼意思?
是不是即係等多幾天
等冰箱 及普通冷藏 全凍 才會顯示6格?
我開了9小時 上層才得8度 雪罐可樂都唔夠凍

引用:
原帖由 magicline 於 2020-6-16 09:41 PM 發表

是不是即係等多幾天
我開了9小時 上層才得8度 雪罐可樂都唔夠凍11270644
無用過,亦無睇說明書 ... 但吾夠凍 ... 你咪跟 說明書 調低D 個溫度 試吓 ... 都吾凍 就 問 客服 叫師傅 check 機

我的世界:
鐘錶網
引用:
原帖由 magicline 於 2020-6-16 09:41 PM 發表

是不是即係等多幾天
我開了9小時 上層才得8度 雪罐可樂都唔夠凍
得8度梗係唔凍!起碼3度以下,即係起碼要較2度先夠凍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 magicline 於 2020-6-16 08:31 PM 發表

不如你影整幅雪櫃相.
如果室內氣溫不高會六格.
不過8度就........

回覆 引用 TOP

我得兩格
我又無為意
雪櫃溫度正常
一陣搵說明書睇睇先

引用:
原帖由 EsTHeR~^_^ 於 2020-6-16 10:25 PM 發表

我得兩格
我又無為意
雪櫃溫度正常
一陣搵說明書睇睇先
嗯嗯
睇完你個雪櫃 格 有幾會係自動設定
可能 新機 凍得慢 我已調較上層 2。下層-23 較到最凍設定

引用:
原帖由 EsTHeR~^_^ 於 2020-6-16 10:25 PM 發表

我得兩格
我又無為意
雪櫃溫度正常
一陣搵說明書睇睇先
你可能夠凍 所以得2格

回覆 引用 TOP

你fridge就未夠凍
freezer 就凍得滯,-15至-18內已足夠,除非你有特別物品需要結晒冰
過凍而冇實質用途,即變相浪費電力……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 magicline 於 2020-6-16 10:31 PM 發表

嗯嗯
睇完你個雪櫃 格 有幾會係自動設定
可能 新機 凍得慢 我已調較上層 2。下層-23 較到最凍設定
你再睇下點同唔知你下格點. 優先係freezer 再去refrigerator. 如果按左quick freeze 會focus 落freezer. 電子櫃係不能同時降溫. 所以才能達到一級能源.

引用:
原帖由 swimboi 於 2020-6-16 10:53 PM 發表

你再睇下點同唔知你下格點. 優先係freezer 再去refrigerator. 如果按左quick freeze 會focus 落freezer. 電子櫃係不能同時降溫. 所以才能達到一級能源.
嗯嗯 了解
明天看看 上層是否還停留在8度 再作了解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2020-6-16 10:10 PM 發表

無用過,亦無睇說明書 ... 但吾夠凍 ... 你咪跟 說明書 調低D 個溫度 試吓 ... 都吾凍 就 問 客服 叫師傅 check 機
Agree x2 正確做法,Call CS

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]