• 瀏覽: 4,674
  • 回覆: 19
小弟想用年長生的身份報讀工程系HD,請問年長生申請之補充資料這一欄該怎樣填寫較好?

工作經驗、證明,僱主推薦

X-link: willwill 獵人名: 女 - win
全勳章達成
仲有咩好玩??? 陪人打囉!!!!
仲有我要克服長槍 .\ /.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kirawong922 於 2020-6-17 08:12 PM 發表

小弟想用年長生的身份報讀工程系HD,請問年長生申請之補充資料這一欄該怎樣填寫較好?
年長生身份報fd,幾時知佢會面試/收?

回覆 引用 TOP

• 引用:
    原帖由 kenkit1995 於 2020-6-18 02:28 PM 發表

年長生身份報fd,幾時知佢會面試/收?
    申請時有說明的
  • 2020 年 7 月 9 日至 20 日
    面試 / 測試 (如適用)
    申請人可於  7 月初透過「VTC 網上入學申請系統」查閱面試 / 測試安排。

引用:
原帖由 kirawong922 於 2020-6-18 03:53 PM 發表

• 申請時有說明的
  • 2020 年 7 月 9 日至 20 日
    面試 / 測試 (如適用)
    申請人可於  7 月初透過「VTC 網上入學申請系統」查閱面試 / 測試安排。
  • 2020 年 8 月 4 日
    取錄結果公布 ...
  • 前提係佢肯給予面試機會……

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 kirawong922 於 2020-6-17 08:12 PM 發表

公司信無走雞,另外有份卷比你做下

引用:
    原帖由 gamy61 於 2020-6-26 01:19 發表

公司信無走雞,另外有份卷比你做下
    公司有無用架

引用:
    原帖由 tatzxzx 於 2020-6-30 06:42 PM 發表

公司有無用架
    唔係有冇用,係必要

引用:
    原帖由 gamy61 於 2020-6-30 06:53 PM 發表

唔係有冇用,係必要
    點解?

引用:
    原帖由 世界之首 於 2020-6-30 06:58 PM 發表

點解?
    你上ive網睇下年長生要求

引用:
    原帖由 gamy61 於 2020-6-30 07:02 PM 發表

申請人可否以年長生身份報讀夜間兼讀制課程?
    申請人如於 2020 年 9 月 1 日或以前年滿 21歲,但不符合課程之入學要求,可選擇以年長生身份報讀課程。學院會根據申請人所提供的資料個別考慮年長生的入學申請,申請人需要證明對課程有充份興趣、能力與有關知識以使能順利完成學業。申請並無優先權。分派予未符合入學條件年長生申請人的學額有限。

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 gamy61 於 2020-6-30 07:02 PM 發表

ok?必須?

回覆 引用 TOP

申請人需要證明對課程有充份興趣、能力與有關知識以使能順利完成學業

其實係要你係行內人,公司信係證明你做緊相關行業,除非係無人讀既科

引用:
    原帖由 gamy61 於 2020-7-1 07:35 PM 發表

申請人需要證明對課程有充份興趣、能力與有關知識以使能順利完成學業

其實係要你係行內人,公司信係證明你做緊相關行業,除非係無人讀既科
    有我覺得都係好既,但如果有入職證明或糧單,都已經可以吧

引用:
    原帖由 世界之首 於 2020-7-1 09:45 PM 發表

有我覺得都係好既,但如果有入職證明或糧單,都已經可以吧
    你報左fd?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]