• 瀏覽: 3,463
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
各位請問有冇餐廳好介紹?

回覆 引用 TOP

每個人聽到朋友要去澳門玩一定順口就問豬扒包好吃嘛!?因為豬扒包已經成為澳門必吃的國民美食,就像台灣滷肉飯一樣,特別的是豬扒包都在咖啡茶室,很多家店都吃得到,知名度最高的仍屬大利來記,初到澳門的朋友記得吃吃看,在議事亭前地、氹仔官也街、威尼斯人美食街都各有據點喔。

多謝C兄

回覆 引用 TOP

請問有冇C兄試過沙利頭街市二樓粥檔?自己買海鮮上去?

引用:
原帖由 Flyingman0078 於 2020-6-22 01:45 PM 發表

請問有冇C兄試過沙利頭街市二樓粥檔?自己買海鮮上去?
你是否講緊中國名粥?我食過,係幾ok, 但我係訂位時叫老闆幫我買埋

Sometimes when we touch
收到.多謝C兄.另外請問是否只是開上午?

回覆 引用 TOP

十月初五街牛記咖喱

多謝各位C兄提供資訊

回覆 引用 TOP

巴黎軒 

引用:
原帖由 樹下落漠結他 於 19/6/2020 10:32 發表

每個人聽到朋友要去澳門玩一定順口就問豬扒包好吃嘛!?因為豬扒包已經成為澳門必吃的國民美食,就像台灣滷肉飯一樣,特別的是豬扒包都在咖啡茶室,很多家店都吃得到,知名度最高的仍屬大利來記,初到澳門的朋友記得吃吃看,在議事亭前地、氹仔官也街、威尼斯人美食街都各有據點喔。 ...
係啦,我諗唔明?點解澳門豬扒包會好食?

我要做師奶們眼中的股神,以及茶餐廳中的特約財經演員。
去澳門北區台山,嗰頭有兩間好正。
第一,台山美味園茶餐廳食豬扒包
第二,台山咖哩釗食雲吞
第三,路環市中心安德魯食葡撻。

我要做師奶們眼中的股神,以及茶餐廳中的特約財經演員。
好耐冇過澳門啦,唉,宜家過唔到,好想過去玩下

回覆 引用 TOP

食物質素唔錯,走廊天橋打卡靚位。
引用:
原帖由 christ201430 於 2020-6-24 07:04 PM 發表

巴黎軒 

最鍾意水蟹粥,好鮮😋
引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-6-23 12:20 PM 發表

十月初五街牛記咖喱

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]