• 瀏覽: 7,486
  • 回覆: 53
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 天下唯一 於 2020-6-30 05:03 PM 發表

可以自己撕走封條出去收外賣?然後返屋內自己再貼回封條?咁幾方便喎
呢位師兄睇嚟你係有心想同人嘈交,我開呢張帖只係想比同樣想申請居家隔離的朋友參考或回覆自己所知,至於你信吾信我無所謂,你大可以自己上嚟深圳咪知囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方可愛的浴缸 於 2020-6-18 04:43 PM 發表

昨天6月17號下午到達深圳灣口岸,巴士上只有6名乘客,亦不算多人過關,過關後填了兩份表格,分別掃了3次QR Code登記資料,需提供一名國內聯絡人姓名及電話號碼,會即刻俾電話佢核實,完成後會按你要到那個區而安排坐同一班車,之後在口岸等車送到指定酒店安排隔離,有杯麵/八寶粥/水提供,前後共需2小時左右。

到達酒店後有工作人員登記資料,做核酸檢測及量血壓,酒店價錢$360/天(260+100三餐), ...
過幾日上深圳隔離14日夫妻可以酒店同房嗎?諗住帶埋結婚證書做證明
唔該樓主師兄解答

引用:
原帖由 Tonytonylam 於 2020-7-4 11:57 PM 發表

過幾日上深圳隔離14日夫妻可以酒店同房嗎?諗住帶埋結婚證書做證明
唔該樓主師兄解答
我同日入住酒店都有兩個家庭隔離,見佢哋都係住同一間房,我去南山區,其他區就吾敢肯定,不過我建議你影低張證書或copy就得,吾需要攞正本咁緊要。

引用:
原帖由 東方可愛的浴缸 於 2020-7-5 12:09 AM 發表

我同日入住酒店都有兩個家庭隔離,見佢哋都係住同一間房,我去南山區,其他區就吾敢肯定,不過我建議你影低張證書或copy就得,吾需要攞正本咁緊要。 ...
我屋企都係 o係南山區,唔該你先
2個人同房價錢唔知點收法
唔知計房定計人數收費

引用:
原帖由 Tonytonylam 於 2020-7-5 12:13 AM 發表

我屋企都係 o係南山區,唔該你先
2個人同房價錢唔知點收法
唔知計房定計人數收費
計房價,但三餐就計人頭,我住間酒店就100三餐,強制的無得自己叫外賣,祝師兄被安排到間舒適酒店,另外如果你有快遞酒店可以代收。

回覆 引用 TOP

到時上到去再分享,唔該師兄
我和老婆過關後都問問可唔可7+7始終屋企好
仲想問問如果酒店隔離七日後家居隔離第七日要自費比錢驗血同核酸,係佢上門幫我地驗定自己去醫院驗?

引用:
原帖由 Tonytonylam 於 2020-7-5 12:28 AM 發表

到時上到去再分享,唔該師兄
我和老婆過關後都問問可唔可7+7始終屋企好
仲想問問如果酒店隔離七日後家居隔離第七日要自費比錢驗血同核酸,係佢上門幫我地驗定自己去醫院驗? ...
居家隔離到酒店最好就即刻同集控申請,需自費180-200抽血同核酸,結果係陰性就會通知你住所所屬街道辦黎接你,居家隔離到第6日會有工作人員到你住所做多次核酸,最後嗰日就會過嚟俾張完成隔離通知書你。

如果老人家70歲以上會否有特別處理?有事老人家要回深圳一趟很擔心!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方可愛的浴缸 於 2020-7-5 02:11 AM 發表

居家隔離到酒店最好就即刻同集控申請,需自費180-200抽血同核酸,結果係陰性就會通知你住所所屬街道辦黎接你,居家隔離到第6日會有工作人員到你住所做多次核酸,最後嗰日就會過嚟俾張完成隔離通知書你。 ...
多謝C Hing, 雖然唔知幾時番深圳, 但作為參考好有用。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]