• 瀏覽: 16,551
  • 回覆: 103
萬達好像擁有最多院線。

習今上攪死所有人

回覆 引用 TOP

支持香港藝人繼續奶共,唔駛怕,亞爺必會照顧你的

回覆 引用 TOP

叫吳京開番部戰狼3咪得囉!

引用:
原帖由 得閒看看 於 2020-6-20 02:21 PM 發表

叫吳京開番部戰狼3咪得囉!
有戲院開先得㗎,戲院唔開,你話有復仇者聯盟5都冇用!!!

我最出色,英雄本色!!
引用:
原帖由 pgs1301 於 2020-6-20 05:54 PM 發表

有戲院開先得㗎,戲院唔開,你話有復仇者聯盟5都冇用!!!
我係指佢嘅票房應該可以彌補呢幾個月嘅損失。

疫情對電影業影響巨大

引用:
原帖由 得閒看看 於 2020-6-20 05:58 PM 發表

我係指佢嘅票房應該可以彌補呢幾個月嘅損失。
等政府真係比戲院開返先至再講把啦⋯⋯

我最出色,英雄本色!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-6-20 01:18 AM 發表

萬達好像擁有最多院線。
所以最大鑊就係佢哋,另外有投資好多戲嘅華誼兄弟都一樣咁大鑊,自從政府要大型整頓國內影視界,從陰陽合同開始,到而家肺炎,停戲院、戲拍咗都唔比上,類型唔啱唔比上,八百壯士呢類批咗拍完都唔比上嘅戲非常之多,所以國內電影業如果用進入寒冬嚟形容,一啲都唔過份。

我最出色,英雄本色!!
The whole world is probably just as bad ......

引用:
原帖由 velocirapta 於 2020-6-21 05:09 AM 發表

The whole world is probably just as bad ......
end of the world?

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蝦米丶 於 2020-6-20 08:41 PM 發表

疫情對電影業影響巨大
演員轉去拍電視劇囉,人民困在家,有利電視台、電視劇大升!死既係電影業老闆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pgs1301 於 2020-6-20 11:17 PM 發表

所以最大鑊就係佢哋,另外有投資好多戲嘅華誼兄弟都一樣咁大鑊,自從政府要大型整頓國內影視界,從陰陽合同開始,到而家肺炎,停戲院、戲拍咗都唔比上,類型唔啱唔比上,八百壯士呢類批咗拍完都唔比上嘅戲非常之多,所以國內電影業如果用進入寒冬嚟形容,一啲都唔過份。 ...
死既係電影業老闆。  演員可以轉去拍電視劇囉,人民困在家,有利電視台、電視劇大升!

明天會更好

回覆 引用 TOP

實體影院做唔到咪做網絡電影囉,一樣有市場
係睇你肯唔肯放低身段咁解

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]