• 瀏覽: 16,560
  • 回覆: 103
恢復只系時間嘅問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pgs1301 於 2020-6-19 02:27 PM 發表

https://cdn.hk01.com 延全球,各行各業都大受影響,其中電影業可說是陷入癱瘓的重災區,內地戲院關閉已將近半年。
根據內地業界最新發布的《電影院生存 ...

你还真是操心,
你过虑了,
内地电影院最晚不超过7月下旬就会有人流限制的开放。

回覆 引用 TOP

香港電影冇得做

引用:
原帖由 英奴喪鐘 於 2020-6-27 02:47 AM 發表

香港電影冇得做
你係咪睇錯題目搭錯咀???你睇清楚先至再講!!

我最出色,英雄本色!!

回覆 引用 TOP

疫情影響大啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kglam98 於 2020-6-22 03:29 PM 發表

乜大陸國內重係「回復正常」咩?咁做乜唔開返戲院呀,播返大陸戲啦,大把啦

係咪大陸數據係吹水,疫情根本同西人國家一樣嚴重,甚至更差呢?真係唔知 ...
你拉黑我是怕我吗?
被我干的狼狈逃窜,奄奄一息了吗,
跑到这装逼?

回覆 引用 TOP

地球上有邊度唔寒冬?
如果係先知咪將啲錢放喺床下底先囉,不過都有可能比蟲蛀架

回覆 引用 TOP

駛乜大陸呀,全球戲院都係同樣命運

回覆 引用 TOP

最惨可能是我地星爺,佢套戲上映無期,D錢責住晒,搅到要按天比高套現周轉,呢埸真係天災浩刧

引用:
原帖由 pgs1301 於 2020-6-20 05:54 PM 發表

有戲院開先得㗎,戲院唔開,你話有復仇者聯盟5都冇用!!!
你唔好弱智啦,喺屋企睇得唔得,幾零套大把有得你揀,買過幾廿文嘅盒子就得啦。

YYY
引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-6-22 12:25 PM 發表

點放低身段?
最傷係投資開電影院個班人,借下大量貸款,如果半年無收入,如何償還銀行貸款。
租金,人工,維修,一大堆支出。

你究竟知吾知講緊咩?
放低咩身段?
人地講A,你就轉移視線講B。 ...
你唔係唔知內地政府已經叫銀行延遲半年追收貸款?

YYY

回覆 引用 TOP

呢一刻全世界有邊度影業唔係捱緊

引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-6-19 04:05 PM 發表

所以我希望更加多的商人可以全部資金盡投資大陸。
萬一有咩冬瓜豆腐,甘就安樂曬。

所謂花無百日紅,一係經濟轉差,一係政策有變(例如禁呢樣禁個樣),是但一樣都可以做好好教材。
呢d賭大細的商人,任由佢地死,無所謂。
用納稅人的錢去救,只不過杯水車薪,遲早都係會死。 ...
呢個世界最冇能用最廢就係害人不利己,想人死但自己沒有任何利益

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pgs1301 於 2020-6-19 02:27 PM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200618/350340355117420544.jpeg/-m_suCALseLcWEn6vm9kDExNvjDzLfRg62aY4-tmmOM?v=w1920r16_9
新冠肺炎疫情蔓延全球,各行各業都大受影響,其中電影業可說是陷入癱瘓的重災區,內地戲院關閉已將近半年。
根據內地業界最新發布的《電影院生存 ...
蝴蝶効應

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]