• 瀏覽: 771
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
阿文學下路人2012茶友,翻出一餅有傣文的內徽嘅⋯⋯

開餅試飲,醇正的熟茶味(無咗堆渥制熟茶)

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
貼漏咗茶餅圖呀

即刻補返先。。。

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹

回覆 引用 TOP

我無傣文熟餅飲😭,唯有飲其他熟茶😜
大益2006-0562,今早帶去茶樓,靜🐔🐔一個人去嘆早茶。

附件

2020-06-21 12.30.17.jpg(220.84 KB)

2020-6-21 12:33 PM

2020-06-21 12.30.17.jpg

wx_camera_1592703270317.jpg(166.96 KB)

2020-6-21 12:33 PM

引用:
原帖由 Tih 於 2020-6-21 12:33 PM 發表

大益2006-0562,今早帶去茶樓,靜🐔🐔一個人去嘆早茶。
大益熟餅0562好好啦,

14年啦,同樣去曬堆渥雜味。

有點似勐海舊款的熟餅王#7452。

利申:我無擁有熟餅王#7452

我祇有一餅金奬《金針白蓮》
250克/餅
2005年出品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tih 於 2020-6-21 12:33 PM 發表

水夠熱嗎?

引用:
原帖由 路人2012 於 2020-6-22 09:43 PM 發表

水夠熱嗎?
勉強夠,一定無系家裡泡茶甘完美。

回覆 引用 TOP

通常都唔夠熱 

引用:
原帖由 路人2012 於 2020-6-22 09:51 PM 發表

通常都唔夠熱 
同感呀!我一般係屋企洗咗茶先。

回覆 引用 TOP

多謝各位,我追緊有傣文的紙仔的茶帖子(在茶餅餅面)學習中~

回覆 引用 TOP

今晚,  又再泡飲#7572熟餅

回覆 引用 TOP

7572熟茶歹文

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]