• 瀏覽: 3,511
  • 回覆: 17
各位師兄,小弟想換7人車,budget大約35萬,現睇Noah和Voxy,想請問各位師兄及現時用家比D意見,謝謝

人生如浮雲,聚是偶然散是必然......隨著天地變化無常,人亦如浮萍般跟隨著到處移動。 我們無法預測未來,前途茫茫,只憑「年輕輸得起」的傻勁......

回覆 引用 TOP

精選汽車
得兩個氣袋嘅七人車我一定唔揀,所以睇都只係會睇 Voxy

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2020-6-23 12:41 PM 發表

得兩個氣袋嘅七人車我一定唔揀,所以睇都只係會睇 Voxy
師兄,咁Honda七人車又有沒有推薦?

人生如浮雲,聚是偶然散是必然......隨著天地變化無常,人亦如浮萍般跟隨著到處移動。 我們無法預測未來,前途茫茫,只憑「年輕輸得起」的傻勁......
Serena e_power

引用:
原帖由 人生如浮雲 於 2020-6-23 07:21 PM 發表

師兄,咁Honda七人車又有沒有推薦?
本田得3部7人車,睇下你乜嘢價錢大定細。freed stepwgn odyssey,一分錢一分貨睇下自己需要。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 動物投資者 於 2020-6-23 09:15 PM 發表

Serena e_power
車就係好車,但份保險同埋大昌保養就真係唔化算。

回覆 引用 TOP

呢期最多人講,應該係e-Power,但如果你一定要雙田,我無計

回覆 引用 TOP

7人電車NV -200

引用:
原帖由 動物投資者 於 2020-6-24 07:10 AM 發表

7人電車NV -200
好多停車場免費泊車3小時

回覆 引用 TOP

e power 上長命斜唔多夠力.有說21年會加大至1500cc

Mazda biante $240000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 curiouskb 於 2020-6-24 12:01 PM 發表

e power 上長命斜唔多夠力.有說21年會加大至1500cc
加大至2000cc, 會好D

回覆 引用 TOP

如果取向是慳油慳一半, Epower 不二之選.
如果想要上斜由頭到尾都有力, Stepwgn 同價不二之選
如果想要天窗, Noah 同價不二之選.
如果要齊安全氣袋, 放棄Noah 是明智之舉.
如果要慳牌費, 選Epower 和 Stepwgn 是明智之舉.
三部車原廠維修在大昌,保險全保在6000左右,
三部都有各自設備.Epower 和 Stepwgn 尾門特別. Epower 中門用腳開得, 但不常用. Noah電尾門,加6000蚊, Epower也可做到.

引用:
原帖由 curiouskb 於 24/6/2020 12:01 發表

引用:
原帖由 96444000 於 2020-7-1 08:33 PM 發表

如果儲電足,上斜是很好力的。但耐力不足。用畢儲電後,就要乖乖50好了。視乎斜度。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]