• 瀏覽: 32,095
  • 回覆: 187
  • 追帖: 4
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-6-22 03:57 PM 發表

樓主... 真係當當嚇一跳,然後得啖笑
香港都無本地感染好多日啦,雖然不是連續,加上香港整個二維碼都推三推四,你覺得7月會通?而家6月22日啦喎,仲有一個星期就七月,點可能咁快呀?除非政府唔聲唔聲做左好多野啦 ...
個二維碼要入手畫架。。我地普通市民識條鐵咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-6-22 03:57 PM 發表

樓主... 真係當當嚇一跳,然後得啖笑
香港都無本地感染好多日啦,雖然不是連續,加上香港整個二維碼都推三推四,你覺得7月會通?而家6月22日啦喎,仲有一個星期就七月,點可能咁快呀?除非政府唔聲唔聲做左好多野啦 ...
我都好似你咁樂觀 晚晚都同老婆電話講 聽日就可以翻嚟見妳  但諗一諗 全世界都未通 又點會通得到大陸同香港依個關呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TRruth 於 2020-6-22 03:05 PM 發表

個關用左三十年有多,要演練咁搞笑?
話開即埋位開工啦!演乜鬼練?
可能对面口岸D铺執晒吧!

引用:
原帖由 sam0207sam 於 2020-6-22 02:14 PM 發表

能夠過到澳門🇲🇴睇賽車🏎️已經算係😭😭,不存希望!
好想去十六蒲推排九

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

其實會不會取消香港健康碼,而全面通關呢?老實說港版健康碼可以話沒甚麼用,基本上返廣東就要用粵康碼,而粵康碼本來就支援回鄉證作登記,換句話說,有了粵康碼,上面萬一有疫情爆發都可以追蹤到;而香港根本就沒有一套完善追蹤系統,都是依靠患者以及疑似感染人士的口述,再靠警方的超級電腦追蹤,我不質疑超級電腦能力,但始終憑市民口述這個過程就已經有疏漏,而且潛伏期這麼長,根本就記不了自己去過的地方。

引用:
原帖由 sam0207sam 於 2020-6-22 02:14 PM 發表

能夠過到澳門🇲🇴睇賽車🏎️已經算係😭😭,不存希望!
好似......系好似.聽同事講今年停辨一年

回覆 引用 TOP

希望係真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TRruth 於 2020-6-22 03:05 PM 發表

個關用左三十年有多,要演練咁搞笑?
話開即埋位開工啦!演乜鬼練?
要防疫吧

回覆 引用 TOP

唔好樂觀,唔過9月都唔使返去

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]