• 瀏覽: 18,859
  • 回覆: 89
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 龍騰亨利 於 2020-6-27 12:22 PM 發表

我銀行都封左,就係因為回鄉證過期
係呀,啲證件更新咗就最好去銀行,電信網絡公司更新,否則話停就停

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 akina123 於 2020-6-22 03:31 PM 發表

師兄我都係 回鄉證過咗期攞緊臨時通行證 唔知用呢個理由返香港可唔可以唔洗14日
回鄉證過期只係行政上既問題,唔係咩大問題。
除非能証明隔14影響你健康便有機會唔駛。

回覆 引用 TOP

想問一下,14日是如何計算的?假如我1号中午2點過關,3點採集了測試樣本,5點有結果,那我是什麼日子什麼時候可以放人?

回覆 引用 TOP

一過關就要坐監14日,仲要自己給坐監費用!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 粉紅炸彈㊣ 於 2020-6-22 03:06 PM 發表

我太太同兩個女琴日都上左去
朝早過關人唔多,
佢地被分到龍崗區華南城附近間維也納
請問有大有細費用係機多?可以一簡房嗎?🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天下唯一 於 2020-6-22 10:48 PM 發表

夜晚出去放下風,易過小小
應該要甘安排比較人道。保持社交距離就應該可以,不過尼的無人嘈係吳會做的。

回覆 引用 TOP

吾經吾覺過了十一天,還有3天。

回覆 引用 TOP

請問過關時有冇見到老人家,父母有事要回深圳一趟,他們已經過了70歲唔知會否有特別處理因為他們唔識得點樣交所有手續又唔識用微信,擔心!

回覆 引用 TOP

有嘢想問深圳的隔離措施,可否帮忙問攞個電話

請會員盡快更改簽名檔:內容勿涉及聯絡資料,宣傳網站,商業行為或色情。如有再犯, 可會禁言。 多謝明白及支持。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷惘的香港人 於 2020-7-10 09:02 AM 發表

請問過關時有冇見到老人家,父母有事要回深圳一趟,他們已經過了70歲唔知會否有特別處理因為他們唔識得點樣交所有手續又唔識用微信,擔心!
老人家可填紙張

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]