• 瀏覽: 1,415
  • 回覆: 11
點解公司財務可以做到?

引用:
原帖由 onionpeel 於 2020-6-23 10:42 AM 發表

點解公司財務可以做到?
上下齊心做數有fraud

引用:
原帖由 fb2d905c69ae04 於 2020-6-23 10:51 AM 發表

上下齊心做數有fraud
認真學下, 知己知彼.  破佢.

引用:
原帖由 此物有毒 於 2020-6-23 12:28 PM 發表

認真學下, 知己知彼.  破佢.
其實呢招假扮有cash,盈利強勁,之前有同類case,係D記audit嘅。到最後爆煲後因為發現bank confirmation有問題,巨額現金集中喺一間bank嘅一間分行。

引用:
原帖由 fb2d905c69ae04 於 2020-6-23 04:31 PM 發表

其實呢招假扮有cash,盈利強勁,之前有同類case,係D記audit嘅。到最後爆煲後因為發現bank confirmation有問題,巨額現金集中喺一間bank嘅一間分行。
某強國銀行對賬書?  Auditor 獨立從銀行收取 對賬書, 有齊銀行蓋章簽名, 每月月結單都印哂出黎, 好難再3驗證.  原來唔只某強國可以串同銀行職員做手腳, 鬼佬都可以.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onionpeel 於 2020-6-23 10:42 AM 發表

點解公司財務可以做到?
https://www.accounting-degree.org/scandals/

enron....world dot com........太多太多....CFO全部都係cap 水.......

回覆 引用 TOP

我係堅尼地城做餐廳嘅
成個月都收唔到wirecard錢
有無人同我一樣?

引用:
原帖由 fb11027faa7f0a 於 2020-7-2 04:44 PM 發表

我係堅尼地城做餐廳嘅
有無人同我一樣?
新聞話Wirecard子公司資產被凍結

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb11027faa7f0a 於 2020-7-2 04:44 PM 發表

我係堅尼地城做餐廳嘅
有無人同我一樣?
英國政府已經封左英國wirecard。很多人公司同你一樣無法
提取

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

比wirecard挽死......

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]