• 瀏覽: 44,088
  • 回覆: 302
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 auceo 於 2020-6-23 06:02 PM 發表

不是個别人仕嗎?咁退休人仕可以返去嗎?12月得嗎?
現在個別人士都俾商家佬用晒,普通市民要等配額增加後只有機會。12月我就答你唔到。

回覆 引用 TOP

第一次香港驗好貴,上到大陸我會再找醫院驗太約收$150人仔,紀錄會直入粵康碼,有大陸醫院紀錄好些。

檢測費貴人哋咁多政府好意思推出嚟,既然情況穩定番點解仲要搞咁多嘢,探熱健康申報都夠啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北川謙二 於 2020-6-23 03:33 PM 發表

只要通到關,要我經港珠澳去深圳都冇問題
睇嚟師兄好心急返上去喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitty2000 於 2020-6-23 06:20 PM 發表

第一次香港驗好貴,上到大陸我會再找醫院驗太約收$150人仔,紀錄會直入粵康碼,有大陸醫院紀錄好些。
如要經常往返、一定係咁做。國內驗一次先200人仔有找。一個月驗4次唔超過800。香港驗一次要2000!

引用:
原帖由 巴士巨額牛牛 於 2020-6-23 06:26 PM 發表

如要經常往返、一定係咁做。國內驗一次先200人仔有找。一個月驗4次唔超過800。香港驗一次要2000!
我都係咁諗

回覆 引用 TOP

這個是我粵康碼紀錄,香港人隨時都可網上申請的,如有核酸報告就可直入大陸😩

附件

Screenshot_20200623_182623_com.tencent.mm.jpg(67.64 KB)

2020-6-23 06:30 PM

引用:
原帖由 週五寧靜 於 23/6/2020 04:17 PM 發表

封足一世啦不如,有鬼用咩
認同你講法

小心買大球

回覆 引用 TOP

俾完錢先知自己中左新冠,到時真係朱朱,個個都覺得自己冇事既

引用:
原帖由 gk3328 於 2020-6-23 04:28 PM 發表

特權人士優先。。
有錢人士優先

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kitty2000 於 2020-6-23 06:30 PM 發表

這個是我粵康碼紀錄,香港人隨時都可網上申請的,如有核酸報告就可直入大陸😩
師兄用大陸電話號碼申請?香港好似冇呢個Apps。

第一次就可以免十四日、但再第二次、是否免十四日呢?

回覆 引用 TOP

健康瑪出費不應高於200
因為澳門也只是200

有排都未到普通市民😭

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]