• 瀏覽: 44,079
  • 回覆: 302
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 canbaobao21 於 2020-6-23 07:43 PM 發表

sometimes naive
識講呢幾句太上皇的名句,估計呢位應該係老膠智障者

引用:
原帖由 仁安豬仔 於 2020-6-23 07:47 PM 發表

識講呢幾句太上皇的名句,估計呢位應該係老膠智障者
at least smarter than u

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-6-23 07:33 PM 發表

微信小程式"粵省事" 入邊有呢個健康碼登記, 用香港手機號一樣可以認證
用微信申請唔係問題、最大問題手機號碼要有漫遊數據!兩邊都要數據?!

引用:
原帖由 kitty2000 於 23/6/2020 07:25 PM 發表

Okok, 等消息公佈,我倒歉先
係道歉,唔係倒歉

小心買大球

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 canbaobao21 於 2020-6-23 07:48 PM 發表

at least smarter than u
你確實係時嘜,上傳幾盒口罩就問人有冇西,真係冇你咁時嘜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士巨額牛牛 於 2020-6-23 07:48 PM 發表

用微信申請唔係問題、最大問題手機號碼要有漫遊數據!兩邊都要數據?!
兩邊都要數據一點也不難。

回覆 引用 TOP

點解唔開日本?

回覆 引用 TOP

係真就好了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LWCW 於 2020-6-23 06:47 PM 發表

黑護一日吾肯封機場。個案會不斷上升
原來封機場係醫護負責
邊個派包機去接呢?

引用:
原帖由 巴士巨額牛牛 於 2020-6-23 07:48 PM 發表

我是在香港登記"粵省事"健康碼, 當然會是要輸入你的個人資料, 在最後要輸入手機號碼收sm驗證碼時我係輸入香港號碼, 一樣可收到sms認證碼成功認證, 登記後已可正常登入粵省事,唔需要再用到這電話號碼, 至於出入境時需要手機上網, 我會建議買張類似"鴨聊佳"有中港兩地數據嘅年卡, 100蚊有找有20G香港數據3G大陸數據。

從未想過返大陸如此困难重重

引用:
原帖由 巴士巨額牛牛 於 2020-6-23 06:11 PM 發表

新冠肺炎疫情漸見緩和,為逐步恢復粵港兩地往來,消息指,港府將推出「港版健康碼」認證計劃,市民到指定私家醫院或化驗所接受新冠肺炎病毒核酸檢測後,若結果呈陰性,將可取得「港版健康碼」,再憑此取得廣東省的「粵康碼」。市民往返廣東省及香港時出示相應「健康碼」,將可豁免接受14日強制檢疫。
據悉,指定的私家醫院或化驗所有8間,包括目前已提供檢測服務的港怡醫院、養和醫院、仁安醫院、荃灣港安及香港港安 ...
澳門出張健康碼只需200蚊,點解香港要咁多

引用:
原帖由 alan311 於 2020-6-23 08:15 PM 發表

澳門出張健康碼只需200蚊,點解香港要咁多
要呃錢囉

回覆 引用 TOP

其實廣東省多鳩餘,香港人過關要強制隔離十四日。仲話中國香港,由封關到重開關口健康碼呢件事嚟睇,我唔見得中國對香港好好

小心買大球

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]