• 瀏覽: 8,116
  • 回覆: 50
  • 追帖: 5
只可以收快遞,不可以寄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-23 04:40 PM 發表

深圳珠海隔離指南。
已經喺珠海隔離咗一個多禮拜而家可以講啲心得。
未来一两个月睇嚟都唔会放宽。
所以要返大陸嘅要滴起心肝決定返唔返去。
恭祝就快可以隔離完畢👍

亦多謝詳細報告

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-26 09:21 AM 發表

正常過關手續程序。
酒店係咪有洗衣服務?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 nelsonbb520 於 2020-6-26 04:16 PM 發表

酒店係咪有洗衣服務?
隔離有乜衫要洗?
只係幾件內褲, 手洗喺房涼干就得.

回覆 引用 TOP

今日隔離最後一日, 琴日抽左驗核酸十樣本, 如無意外明天走得.
全程總算順利.
酒店¥180/晚, 應該係全深圳珠海最平, 但房間夠干淨夠大,喺房內運動跑步冇難度. 有平板電視駁住自己帶來機頂盒,得閒睇電視完全冇悶時間.
早餐自己冲茶食旦糕干糧, 午晚餐都係美團, 每餐十幾至三十幾, 有時一日只叫一餐, 所以每日食唔超過50.
隔離總開銷約¥3200. 唔係好差.

恭喜樓主放監,很多謝您的詳細說明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-25 09:46 AM 發表

冇試過,寄會複雜啲,應該唔得,所以想退貨都冇做.
我亲戚英国翻,系上海隔离,工作人员会帮手拿快递

回覆 引用 TOP

想問一下,14日是如何計算的?假如我1号中午2點過關,3點採集了測試樣本,5點有結果,那我是什麼日子什麼時候可以放人?

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-25 11:11 AM 發表

機頂盒相冇乜好睇,知道牌子就得,如果你唔係長住大陸,唔建議使6-700蚊買有自家server機頂盒,普通android TV box 就得,最重要有啱嘅apps, 都係免費。 如果去鴨記買最平3-400蚊,好在佢同你裝晒有用嘅apps, 如果你自己搵到apps 的話,去到酒店先淘一個,幾十蚊都有。
不過唔好祈望好多,否則失望好大。 ...
C hing ,有冇app直接睇到TVB?

引用:
原帖由 寂寞齋啡 於 2020-6-29 05:06 PM 發表

C hing ,有冇app直接睇到TVB?
apps 唔知,冇試過, evpad唔得, 安博睇10分鐘停一個鐘,即係都唔得。

引用:
原帖由 樹上來了手背 於 2020-6-29 04:08 PM 發表

想問一下,14日是如何計算的?假如我1号中午2點過關,3點採集了測試樣本,5點有結果,那我是什麼日子什麼時候可以放人?
計加減數, 6月1日至6月15日=15-1=14日。
即係1號入住,15號放人。

回覆 引用 TOP

不知不覺第3日😊
我係光明區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-28 01:09 PM 發表

今日隔離最後一日, 琴日抽左驗核酸十樣本, 如無意外明天走得.
全程總算順利.
酒店¥180/晚, 應該係全深圳珠海最平, 但房間夠干淨夠大,喺房內運動跑步冇難度. 有平板電視駁住自己帶來機頂盒,得閒睇電視完全冇悶時間.
早餐自己冲茶食旦糕干糧, 午晚餐都係美團, 每餐十幾至三十幾, 有時一日只叫一餐, 所以每日食唔超過50.
隔離總開銷約¥3200. 唔係好差. ...
ching公起公起 最后有冇肥左幾kg? 我都已经買齊野,7月頭到我起行

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]