• 瀏覽: 17,688
  • 回覆: 101
  • 追帖: 1
今時今日的日本混浴, 很多都有女生專用內衣打用, 但是否全部也有??

熱賣及精選
引用:
原帖由 sandychankm 於 2020-6-25 07:58 AM 發表

今時今日的日本混浴, 很多都有女生專用內衣打用, 但是否全部也有??
消息來源堅定流?
要去又攪咁多野,
不去混浴池咪得囉 !

回覆 引用 TOP

搵D少人/無人去既時間去。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sandychankm 於 2020-6-25 07:58 AM 發表

想知,你去過日本邊間混浴溫泉, 見到有很多女生著專用內衣 ???????

女性專用時段冇男人就有聽過囉

回覆 引用 TOP

引用:

就算講到明唔比圍毛巾落水,妳照圍都唔會有人理。
係大沢温泉、酸湯温泉都見過,而且仲係講日文的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2020-6-26 12:10 PM 發表

想知,你去過日本邊間混浴溫泉, 見到有很多女生著專用內衣 ???????
女生專用混浴浴袍是不織布做的, 可以買, 租或借。
試過二世古grand hotel , 吹上温泉, 新穗高溫泉。 當然你可以用毛巾遮住!

引用:
原帖由 victor01 於 2020-6-26 01:45 PM 發表

試過二世古grand hotel , 吹上温泉, 新穗高溫泉。 當然你可以用毛巾遮住!
仲有在北海道一D野外温泉, 佢都冇明文規定你著唔著不織布浴袍! 我見有人著泳衣!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victor01 於 2020-6-26 01:45 PM 發表

<<女生專用混浴浴袍是不織布做的,>>
著左呢件浴袍下水 ?

<<你可以用毛巾遮住>>
我初期都有, 後來都慣左,行出行人都係光豬..

回覆 引用 TOP

引用:

原則上如果温泉有不織布浴袍,是不可以圍毛巾落水的,因為浴袍同毛巾質料不同,毛巾一般會對泉質做成污染影響,尤其是唔係源泉掛流的温泉。

回覆 引用 TOP

引用:

有咩好怕醜,大大方方剝光豬浸

真正嘅溫泉係唔會有呢d野.

引用:
原帖由 cl1403 於 2020-6-26 03:19 PM 發表

真正嘅溫泉係唔會有呢d野.
點先叫真正温泉呢?我去過日本超過五十次, 每次都要浸幾日, 試過有野外, 有露付, 有混浴, 有泳池,有貸切, 形形式式!

引用:
原帖由 victor01 於 2020-6-26 15:52 發表

點先叫真正温泉呢?我去過日本超過五十次, 每次都要浸幾日, 試過有野外, 有露付, 有混浴, 有泳池,有貸切, 形形式式!
真正温泉是有認証的, 你去超過五十次應該知道喎.

主題標籤 #日本
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]