• 瀏覽: 8,969
  • 回覆: 40
引用:
原帖由 馬Danny 於 2020-6-26 02:30 PM 發表

小弟唔係鬧, 亦非針對樓主怕事

主要係極之討厭這類無恥敗類!
之前見唔少新聞好多市民中招,
記得有位老闆早前因疫情週轉困難, 有條pk中介亂打call客, 撞中事主就扮恒生職員
又乜又柒轉介借唔知100萬比事主.
結果當然係老千厄簽埋賣樓按揭之類.
事主後來自殺, 搞到老婆同小朋友面對將來淒慘日子

現今世道, 你唔惡就比人蝦! ...
我知,所以我都報左警求助,好彩既係佢果陣冇叫我簽名,我會同屋企人講比人屈借左錢,佢頭打hi我公司,我同事幫我頂,佢話x小姐丫,我同事話冇做啦,問佢咩事,佢話我借左佢錢唔還,我同事話佢冇做啦,唔駛再打黎,佢話我同事串,我同事話串咩?跟住收數話會搵人上黎搵我同事,問佢姓咩,我同事講佢姓咩,話好呀你咪上囉,我同事叫我唔駛驚,因為我真係冇簽野同借錢

love 小豬..元暢~~S.H.E~
永遠懷念你~Michael Jackson~The King of Pop*
引用:
原帖由 vicki429 於 2020-6-26 02:58 PM 發表

我知,所以我都報左警求助,好彩既係佢果陣冇叫我簽名,我會同屋企人講比人屈借左錢,佢頭打hi我公司,我同事幫我頂,佢話x小姐丫,我同事話冇做啦,問佢咩事,佢話我借左佢錢唔還,我同事話佢冇做啦,唔駛再打黎,佢話我同事串,我同事話串咩?跟住收數話會搵人上黎搵我同事,問佢姓咩,我同事講佢姓咩,話好呀你咪上囉,我同事叫我唔駛驚,因為我真係冇簽野同借錢 ...
你睇, 見人就老屈, 就係呢類人渣老千
一唔跟佢意思做就話人串, 連聽電話小姐都唔放過.
建議 1. 先電話錄音 2. 去田土廳查上述公司登記的負責人姓名資料
3. 去佢租用公司大廈大業主作出投訴信, 此公司乃假冒銀行職員行騙市民的老千集團
4. 去定警處備案
5. 將有關上述所投訴資料備份, 比呢間公司過目

保證佢求你放佢一條生路

回覆 引用 TOP

同佢講係咪要玩, 為耍屈我一萬幾千, 而揚哂貴公司進行老千生意, 老細或打份工既不幸被捕入獄,
歡迎玩到底.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vicki429 於 2020-6-26 02:19 PM 發表

我覺得你鬧得我好好,佢睇中我怕事,所以當我水魚咁呃
惡過佢就得,欺善怕惡,其實有乜好驚,佢哋都喺求財,遇到惡人可能上佢哋公司嘈佢仲驚過你。

回覆 引用 TOP

直情去銀監 告發間財務公司, 話佢有中介轉介上去

打番轉頭屌佢老母

回覆 引用 TOP

在此開佢名同地址!

上之前唔問清楚, 攪出黎既爛攤子
你一定係填過野 上左料俾佢, 點會上左佢中介公司然後走咁簡單上左佢公司, 唔諗住申請就唔好上料俾人, 人地唔攪你都攪你公司 或者 你俾左其他咨詢人既資料, 公司和咨詢人都無辜受害

引用:
原帖由 球場上的霸主 於 2020-6-27 05:40 AM 發表

上之前唔問清楚, 攪出黎既爛攤子
你一定係填過野 上左料俾佢, 點會上左佢中介公司然後走咁簡單上左佢公司, 唔諗住申請就唔好上料俾人, 人地唔攪你都攪你公司 或者 你俾左其他咨詢人既資料, 公司和咨詢人都無辜受害 ...
開頭係諗住申請,後來先知收費咁貴,跟住先想取消,冇填咨詢人,佢淨係知我住邊同公司,我帶唔齊資料上去,所以約第二日先去財務借錢,但我取消唔去

永遠懷念你~Michael Jackson~The King of Pop*
引用:
原帖由 Hata007 於 2020-6-26 08:00 PM 發表

可以咩?去銀監局?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 果個性感的希望 於 2020-6-27 05:29 AM 發表

在此開佢名同地址!
mk 富x企x aisa公司

回覆 引用 TOP

唔使驚佢地唔會亂黎,佢地打黎可以問候佢老母

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hata007 於 2020-6-26 08:00 PM 發表

中介轉介並非犯法
只係中介唔可以收借貸人嘅錢
所以係告唔入

引用:
原帖由 vicki429 於 2020-6-27 08:55 AM 發表

開頭係諗住申請,後來先知收費咁貴,跟住先想取消,冇填咨詢人,佢淨係知我住邊同公司,我帶唔齊資料上去,所以約第二日先去財務借錢,但我取消唔去 ...
咁容易話俾D唔識既人你住邊 你都無係香討公開你住邊啦, 仲要話俾人知公司 電話和地址 驚無屎上身人地搵唔到你咩, 咁易爆響口

上到去唔對路就立即走啦 洗咩聽埋佢收幾錢 等第二日先黎拒絕, 你上多D黎問 和睇多D依度中介post 不至於會咁

要破產就拎錢去破產 唔好又走去借錢

引用:
原帖由 20687254 於 2020-6-27 11:26 AM 發表

中介轉介並非犯法
只係中介唔可以收借貸人嘅錢
所以係告唔入
首先中介轉介並非犯法, 但係如果財務 我中介共同 收中介費, 又或者 客人知道財務了解有中介的, 就已經變做不合法, 相信到了這個地步客人必定告發財務公司, 因為現在財務公司全部要做錄影 當有時時要交畀警方

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]