• 瀏覽: 8,947
  • 回覆: 40
話說我星期二上左中介,本身約星期三去簽文件借貸同去律師樓宣誓搞破產,跟住我星期三都係取消左話唔搞啦,點知中介話要收我4萬服務費,但我冇簽過任何文件,係尋晚亦都去左官塘警署備案,警員就話唔駛理佢,我冇簽任何野,打黎唔駛聽。如果收到信可以唔理亦可以搵律師幫手,但上門就控制唔到,不過以佢地經驗就應該唔會上門,成本太高,再者,係我根本冇借錢亦冇簽文件,間野都係想嚇下我,有咩事打警署,就會派人上我度,但我精神壓力好大,間野不停用唔同電話打黎,有冇人試過咁,跟住最後點,其實我好驚

love 小豬..元暢~~S.H.E~
永遠懷念你~Michael Jackson~The King of Pop*

回覆 引用 TOP

無簽嘢,冇嘢怕
嫌煩咪換no/小熊來電block

引用:
原帖由 20687254 於 2020-6-26 11:28 AM 發表

無簽嘢,冇嘢怕
嫌煩咪換no/小熊來電block
block左,用唔同電話打黎同whatsapp 我叫我聽電話

永遠懷念你~Michael Jackson~The King of Pop*

回覆 引用 TOP

Send  一個block 一個,你一接就會恐嚇你。打死都唔好聽

以上分析純粹本人斷估
並沒有任何理性或非理性根據
請勿隨意跟隨或參考
投資或投機可升可跌,可導致虧損或盈利
投資或投機前可參考所謂專家意見
專家對各下的投資盈虧並沒有任何責任
如有需要,可高聲呼叫『唔好』向大戶救助
引用:
原帖由 hahakit 於 2020-6-26 12:02 PM 發表

Send  一個block 一個,你一接就會恐嚇你。打死都唔好聽
佢地打黎我公司

所以咪掂中介, 就算冇金錢損失都手尾長

引用:
原帖由 Sayer 於 2020-6-26 12:45 PM 發表

所以咪掂中介, 就算冇金錢損失都手尾長
我依家勁後悔,都唔知可以點做

回覆 引用 TOP

中介打比你叫你上去?

引用:
原帖由 大佬 於 2020-6-26 01:24 PM 發表

中介打比你叫你上去?
佢開頭講個名似保險公司名,上到去先知係中介,跟住覺得佢收費唔對路,我第二日拒絕左,咁佢就話唔做都要4萬服務費

回覆 引用 TOP

真心請教,
你行街無L端端有條扮惡既人類走埋黎,
話你欠佢一億, 又或者100蚊咁...........你比唔比?
生活在現今社會, 巳經係亂世, 有乜好驚.
就算聽電話又如何, 覺得煩你可選擇唔接.
上門唔使啋佢, 用手機錄低此人, 再嘈報警處理.
要唔要呀媽代聽電話呀....
你應該不斷追擊間pk中介, 叫佢還10萬, 因為阻你寶貴得至合理呀老襯

引用:
原帖由 vicki429 於 2020-6-26 12:05 PM 發表

佢地打黎我公司
嘢都未簽
就俾晒姓名地址電話人咁笨 ?

😑😑😑😑

回覆 引用 TOP

阻你寶貴時間....

放心喇, 打盲毛呢類中介老屈, 不知幾希望遇你呢類市民.
根本成班蛋散就黎冇$交寫字摟租, 咪見人就屈囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬Danny 於 2020-6-26 02:13 PM 發表

真心請教,
你行街無L端端有條扮惡既人類走埋黎,
話你欠佢一億, 又或者100蚊咁...........你比唔比?
生活在現今社會, 巳經係亂世, 有乜好驚.
就算聽電話又如何, 覺得煩你可選擇唔接.
上門唔使啋佢, 用手機錄低此人, 再嘈報警處理.
要唔要呀媽代聽電話呀....
你應該不斷追擊間pk中介, 叫佢還10萬, 因為阻你寶貴得至合理呀老襯 ...
我覺得你鬧得我好好,佢睇中我怕事,所以當我水魚咁呃

小弟唔係鬧, 亦非針對樓主怕事

主要係極之討厭這類無恥敗類!
之前見唔少新聞好多市民中招,
記得有位老闆早前因疫情週轉困難, 有條pk中介亂打call客, 撞中事主就扮恒生職員
又乜又柒轉介借唔知100萬比事主.
結果當然係老千厄簽埋賣樓按揭之類.
事主後來自殺, 搞到老婆同小朋友面對將來淒慘日子

現今世道, 你唔惡就比人蝦!

引用:
原帖由 vicki429 於 2020-6-26 12:05 PM 發表

佢地打黎我公司
你或者同老細解釋, 有個冇見好耐既朋友填你姓名公司地址做咨詢人申請xx之類,
所以有人上門搵囉, 又係用手機當佢面前錄低, 聲名, 公司有乜損失之類告佢刑事恐嚇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]