• 瀏覽: 20,155
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
本主題由 呆頭鳥 於 2020-7-6 10:17 PM 移動
引用:
原帖由 阿仙奴大帝 於 2020-6-26 01:40 PM 發表

冇人要求話自由開,糸測試合格者可以!
大陸疫情防控分3級制, 香港係最高危嘅第3級, 所有在高危地區嘅人員進出都要7日內檢疫報告證明, 以及減低高風險地區人員流動。 而大陸設定每周1000人限額就是減低高風險地區人員流動。
所以並非檢測及格就可以放行, 前題係香港如何避免再輸入外國確診者從而抹去香港是高危地區這標簽!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2020-6-26 02:04 PM 發表

直接D啦!即系話中央叫鄉港封左機場就可以自由通大陸。
大陸自已都無封機場, 但佢用扣分制去要求航空公司乘客必須先檢疫後登機, 如到步乘客累積確診人數多於某數就罰停飛該航線幾星期。
簡單d講大陸係實施緊源頭防疫

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-6-26 02:27 PM 發表

大陸自已都無封機場, 但佢用扣分制去要求航空公司乘客必須先檢疫後登機, 如到步乘客累積確診人數多於某數就罰停飛該航線幾星期。
簡單d講大陸係實施緊源頭防疫 ...
一來深圳國際航班唔算多,二來香港有幾單明知自己系病者都上機,呢種情況國內試過要判刑的。

回覆 引用 TOP

笑齒目標遠大,要推廣到全國應用架!  見 1:30

https://www.youtube.com/watch?v=vN3RfCi8bBE

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-6-26 01:51 PM 發表

大陸疫情防控分3級制, 香港係最高危嘅第3級, 所有在高危地區嘅人員進出都要7日內檢疫報告證明, 以及減低高風險地區人員流動。 而大陸設定每周1000人限額就是減低高風險地區人員流動。
所以並非檢測及格就可以放行, 前題係香港如何避免再輸入外國確診者從而抹去香港是高危地區這標簽! ...
大陸咁好制度?你才信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿仙奴大帝 於 2020-6-26 11:29 AM 發表

想番大陸和家人“旅遊“呀!我只想團聚,求開關
返去隔離咪得囉.

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-26 05:52 PM 發表

返去隔離咪得囉.
=何不食肉糜

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2020-6-26 04:11 PM 發表

笑齒目標遠大,要推廣到全國應用架!  見 1:30

https://www.youtube.com/watch?v=vN3RfCi8bBE
只需要上到去拿到粵康碼,重使鬼用港康碼。堅離地既目標,而且係不可能實現既。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2020-6-26 06:00 PM 發表

=何不食肉糜
果位師兄真係去左隔離, 唔同平時班涼薄友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 招積王 於 2020-6-26 12:48 PM 發表

關口一直冇封,想團聚就隔離14日就可以,無咩咁大不了
唔好再講尼啲廢話好唔好.

引用:
原帖由 阿仙奴大帝 於 2020-6-26 01:38 PM 發表

測試合格的可以過關,吾知人講乜吾好加把口
有需要測試既有十幾二十萬人
你覺得要排幾耐先測到?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]