• 瀏覽: 20,158
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
本主題由 呆頭鳥 於 2020-7-6 10:17 PM 移動
引用:
原帖由 週五寧靜 於 2020-6-26 06:18 PM 發表

唔好再講尼啲廢話好唔好.
講費話嘅係成日話想快啲通關嘅人,但乜都唔做.

回覆 引用 TOP

申請商務通關

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
引用:
原帖由 招積王 於 2020-6-26 12:48 PM 發表

關口一直冇封,想團聚就隔離14日就可以,無咩咁大不了
咪就係,為咗少撮人而開關,會唔會太自私!?

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-6-26 02:27 PM 發表

大陸自已都無封機場, 但佢用扣分制去要求航空公司乘客必須先檢疫後登機, 如到步乘客累積確診人數多於某數就罰停飛該航線幾星期。
簡單d講大陸係實施緊源頭防疫 ...
要求香港機管局用一樣實行,减少香港輸入個案。

回覆 引用 TOP

https://hk.news.yahoo.com/%E7%B2 ... 8%90-214500054.html

陳肇始接受傳媒訪問時表示,明白市民想盡快「通關」,惟當局仍與有關部門商討技術上的細節及要求,「例如核酸測試陰性七天有效的話,是否就可以抵銷十四天的檢疫呢?」她又提到,健康碼於粵港澳互通後,下一步會考慮全國應用

佢呢個技術性問題都幾搞笑
唔可以抵銷咁個健康碼要黎做咩?
唔通只可以抵銷7日???

日日都話接近完成

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sayurichik 於 2020-6-27 09:24 AM 發表

https://hk.news.yahoo.com/%E7%B2%B5%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E5%81%A5%E5%BA%B7%E7%A2%BC%E7%B1%8C%E5%82%99%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E6%8E%A5%E8%BF%91%E5%AE%8C%E6%88%90-214500054.html

陳肇始接受傳媒訪問時表示,明白市民想盡快「通關」,惟當局仍 ...
你有無發覺,呢條友講野成日都系重複問題或者提出問題,並不是回答問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-6-26 02:27 PM 發表

大陸自已都無封機場, 但佢用扣分制去要求航空公司乘客必須先檢疫後登機, 如到步乘客累積確診人數多於某數就罰停飛該航線幾星期。
簡單d講大陸係實施緊源頭防疫 ...
香港個政府好似講過基本法下係冇得禁止某啲地區嘅抵港航線或用任何方式限制居民回港,即係只要嗰個國家有得飛,間航空公司又有航班,就一定可以飛返香港

引用:
原帖由 北潭坳 於 2020-6-27 10:42 AM 發表

香港個政府好似講過基本法下係冇得禁止某啲地區嘅抵港航線或用任何方式限制居民回港,即係只要嗰個國家有得飛,間航空公司又有航班,就一定可以飛返香港 ...
基本法有無講可以封關o甘耐?
其實所有法律都是放屁,符合佢執政利益 o既就實行,不合的要改容咩易!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]